Lider Kadınlar programında Tuğba Dedeoğlu Demir’in sorularını yanıtlayan Kişisel Gelişim Mentoru ve Eğitmen Buket Güngen, çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo'da bilgiler verdi.

“FARKINDALIĞI YAKALAMAK GEREKİYOR”

Kişisel dönüşümde farkındalığı yakalamanın önemli olduğuna dikkat çeken Güngen, bu dönüşümü kişinin en iyi versiyona gitmesi ve şu andaki halini olumluya çevirmesi olarak açıklıyor. 

Güngen, “Kişisel dönüşüm tamamen bizimle ilgili yani koşulların, kşilerin, çevrenin değişmesi ve dönüşmesi ile ilgili değil. Kendi hayatımıza odaklanarak olabilecek bir dönüşüm aslında.” dedi.

Güngen, kişisel dönüşümün herkes için olması gerektiğini belirterek bilinçaltının buna ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

“SORU SORMAYI ÖĞRENMELİYİZ”

Zihin bilinç ve bilinçaltından oluşuyor ve hayatın yüzde 98’i bilinçaltından idare ediliyor diyen Güngen, kişilerin hayatı için bilinçaltının farkında olmasının önemli olduğunu belirtti.

Güngen, “Kendimize soru sormayı öğrenmemiz gerekiyor. Niye bunu yaşıyorum?, Neden ben bugün bu deneyimi yaşadım? Ben neden bu kişiyle böyle bir durum yaşıyorum? gibi sorular sormak çok önemli çünkü sorduğumuz zaman cevabını bulabiliriz. Ancak sürekli olayın etrafında dolaşırsak o olaydan besleniriz yani çözüm bulmak amacımız olmaz. Kişi bunu fark ettikten sonra çözmesi gereken durumlar için birçok yöntem mevcut.” açıklamasında bulundu.

Güngen, NLP’nin bu anlamda etkili bir yöntem olduğunu belirterek kişinin kendine en iyi gelen yöntemi bulmasının önemli olduğunu aslında hepsinin özünde var olanı en iyiye dönüştürme amacı bulunduğunu söyledi.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.