Reel Piyasalar programına konuşan Truva Asansör Genel Müdürü Oğuz Özkan, asansör piyasası üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

Asansör artık hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri diyen Özkan, son dönemde asansörlerin metrekare olarak iç bazlarının geniş olduğunu belirterek tekerlekli sandalye ile de rahatça taşınabilmek için dizaynlarının yapıldığını aktardı. 

“3 BİN ASANSÖR İMALAT SAYISI MEVCUT” 

Türkiye’nin ekonomi tarihine bakıldığı zaman son 15-20 yıl da büyük bir atılım yaptığını ve bunun her sektörde gerçekleştiğini belirten Özkan, bu artışın ihracat rakamları ile de görüldüğünü ifade etti.

Özkan, “Asansör sektörü inşaatlara bağlı, inşaatta ülkenin ekonomik durumuna bağlı. Bu şekilde bir zincirleme söz konusu. İş piyasasına bakıldığında ise son zamanlarda ülke olarak üretimlerin %100’üne yakınını kendi bünyemizde yapabiliyoruz. Ülkemizde asansör üreten konumunda takriben 3 bin asansör ve imalat sayısına ulaşan firmalarımız mevcut.” dedi.

“125 MİLYAR DOLAR OLMASI BEKLENİYOR”

Sektörde ihracat fazlası veren mesleki kurumuz ve bu da bizi diğer firmalardan ayıran bir özellik diyen Özkan, yurtdışındaki birçok fuara katılım gösterdiklerinin altını çizdi.

Özkan, “Dünya genelinde asansör piyasasına da baktığımız zaman 2015 yılındaki asansör bütçesi 88 milyar dolar. 2021 yılı öngörüsü ise 125 milyar dolar.” ifadelerini kullandı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMLE BİRLİKTE İVME KAZANDI”

Kısa dönemde asansör sektörünün ivme kazanmasıyla ilgili yorumda da bulunan Özkan, bunun kentsel dönüşümle birlikte hız kazandığını ve asansöre olan ihtiyacın arttığını belirterek teknolojinin kullanımının da burada önemli olduğunu sözlerine ekledi.