Bahar’la İş Dünyası programına konuşan Türkiye Motokros Şampiyonu Şakir Şenkalaycı, motor sporları dünyası üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

MOTOSİKLET SPORUNUN FARKINDALIĞI ARTTI

Yarış kariyerinin ardından eğitime odaklandığını belirten Şenkalaycı, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı’nda motokros tutkunları için bir tesis kurduklarını kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla hayata geçen tesiste 7’den 77’ye sporcu yetiştirdiklerini söyleyen Şenkalaycı, şu ana kadar 500’ün üzerinde öğrenci ile çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

Şenkalaycı, “Aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri de yapıyoruz. En önemlisi de motosikletin farkındalığını insanlara göstermeyi başarabildik. Pandemiden önce hafta sonları 50-60 bin kişinin geldiği bir kent ormanı burası ve bu sıkıntılı günler de geçerse daha iyi işler başaracağımızı söyleyebilirim.” açıklamasında bulundu.

AMACIMIZ MOTOSİKLETİ HERKESE DUYURMAK

İlk çocuk yarışçı ünvanı da bulunan Şenkalaycı, projenin gelişim aşamalarını Endüstri Radyo’da anlattı.

“Neredeyse 32 yıldır aktif bir şekilde yarışıyorum. Bugünlere kolay gelmedik. İstedim ki doğru yerde ve doğru lokasyonda insanların gelip eğitim alabileceği, motora binebilecekleri yer olsun.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın da antrenman yapabileceği bir ortam olması gerektiğini düşünerek böyle bir yola çıktık. İnsanlara uzak olmayan ama rahatsız etmeyecek bir lokasyon seçmeye özen gösterdik.” dedi.

Şenkalaycı, amaçlarının motosiklet sporunu herkese duyurmaya çalışmak olduğunu söyleyerek sporcu sayılarının artması için de çalışma yaptıklarını belirtti.