Psikolojik Danışman ve Eğitmen Ayla Şimşek, Etekteki Taşlar programına konuk oldu. Programda Hakan Ömer Gider’in sorularını yanıtlayan Şimşek, pandemide iletişim kazaları üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

İletişim anlamak ve anlaşılmak üzerine gerçekleşir diyen Şimşek, herkesin anlaşılmaya çalışması nedeniyle iletişim kazalarının çok yaşandığını belirtti.  

Şimşek, “Biz hep konuşmak üzerine yetiştiriliyoruz. Önemli olan konuyu atlıyoruz ve dinlemeyi kaybediyoruz. Önce derdimi anlatmak ve karşımdaki kişinin beni anlamasını istiyorsam benim karşımdakinin bana ne demek istediğini iyi anlamam gerekiyor.” dedi.

BEDEN DİLİNE BAKILMALI

İletişim kurarken yalnızca kelimelerin yeterli olmadığını söyleyen Şimşek, “Kelimeler üzerine yapılan iletişim kelimelerimiz yettiği yere kadar yapılıyor. Yani biz ne kadar okursak ve kelimelerimizi geliştirirsek iletişimi de o kadar geliştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şimşek, iletişim kurarken duygularında çalıştırılması gerektiğini vurgulayarak beden diline de bakılması gerektiğini belirtti.
  
Etekteki Taşlar programını buradan dinleyebilirsiniz.