Etekteki Taşlar programında Hakan Ömer Gider’in sorularını yanıtlayan Milenyum Danışmanlık Kurucu Eğitmen ve Danışmanı Sinan Berkdemir, kurumsal kaynak planlama kültürü üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

KAYNAKLAR BÜTÜN OLARAK KULLANILMALI

İşletme kar amacına yönelik bilgi sistemlerini kurmak ve doğru işlenmiş verileri kullanıp hızlı kararlar almak zorunda diyen Berkdemir, küreselleşen dünyada rakiplerin artık aynı şehirden değil farklı ülkelerden gelmeye başladığını ve bu sürecin artarak devam edeceğini söyledi.

Berkdemir, “Son zamanlarda enflasyon nedeniyle maliyetler daha büyük önem kazandı. Hizmet ve üretim maliyetlerinin önemi çok daha arttı. Dolayısıyla bizim bunları yönetebilmek için sadece programları değil, bunları çok iyi kullanan bireylere de ihtiyacımız var.  İşletmenin kaynaklarını bir bütün olarak doğru bir şekilde kullanmalıyız.” dedi.

Kurumsal kaynak planlaması yazılımları kurumsallaşmış şirketler için kullanılabilecek bir sistem diyen Berkdemir, “Kanunen gerekli olan ihtiyaçları karşılamanız gerekiyor. Örneğin, çalışanları sigortalı göstermiyor iseniz veya kayıtları doğru bir şekilde muhasebede kullanmıyorsanız bu programları kullanamazsınız. Kullansanız bile etkin bir şekilde olmayacaktır. Yani siz iyi olduğunuz zaman bu programlar sizi daha iyiye götürecektir.” ifadesini kullandı.

KALİFİYE ELEMAN SEVİYESİ YUKARI ÇIKARILMALI

Berkdemir, kurumun departmanları arasında uyumlu bir iş birliğinin olması gerektiğini vurgulayarak, bu departmanlar arasında uyumun olabilmesi için kişilerin gerçekten yetişmiş olması gerektiğini belirtti.

Berkdemir,” Eğer çalışanlar, çay servisi yapandan kapıdaki görevliye kadar, bütün herkesin bu noktada o şirketin bir parçası ve bir emeği olduğunu ve bu emeğe de saygı gösterilmesi gerektiğinin bilincinde olması gerekiyor. Dolayısıyla öncelikle kalifiye eleman seviyesini yukarı çıkarmak gerekiyor.” dedi.