Eve İş Götürme programına konuk olan Psikojenez İleri Yazılım ve Bilgisayar Sistemleri Genel Müdürü ve Nişantaşı Üniversitesi İngilizce Yazılım Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. N. Tuğbagül Altan, KOBİ’lere ve genç girişimcilere ST Endüstri Radyoda tavsiyelerde bulundu.

Pandem sürecinin yarattığı kaygı kontrolü ve stres faktörünü kişiler  psikolojik olarak geçtiği zaman bu tarz zamanlarda insan çok üretken olabilir diyen Altan, bu durumlara ürüne ve üretmeye odaklı düşünmenin önemli olduğuna dikkat çekti.

SÜRECİN FARKINDA OLMALI

Gençlerin bu dönemde çok fazla mail attığını ve bir şeyler yapmak istediklerini söyleyen Altan, özellikle firma sahiplerinin genç potansiyellerin kullanılması yönünde daha olumlu davranmaları gerektiğini belirtti.

Altan, “Yaşadığımız bu duruma alışmanın yanı sıra insanlar rehavete de kapılabiliyor ve dikkatsiz davranabiliyor. Dolayısıyla bu sürecin biraz farkında olmak ve ciddiyetini kavramak gerekiyor. Önemli olan sürecin içinde yapabileceğimizin en iyisini yapmak.” dedi.

SABIR VE KARARLILIK GEREKİYOR

KOBİ’ler ve genç girişimciler için tavsiyelerde bulunan Altan, bilginin doğru kaynaktan alınmasının önemine dikkat çekerek yanlış kaynaktan alınan bilginin gürültüye neden olduğunu ve kişiye zaman kaybettirdiğini söyledi.

Altan, “Çalışma alanını da net olarak belirlemekte fayda var. Doğru kaynaklar kişilere ekol olacak firmalar, akademik oluşumlar, resmi organizasyonlar olabilir. Hiçbir süreç çok kolay değil her şey sabır ve kararlılık gerektiriyor.” dedi.

Özellikle bilişim sektöründe seçilen konunun geçerli olmasının gerektiğini ifade eden Altan, kişinin kendi yeteneklerini keşfetmesinin ve analiz yapılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.