Eve İş Götürme programına konuşan Bilgi Güvenliği Uzmanı Burak Bozkurtlar, KOBİ’ler için dijital dönüşüm üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Dijital dönüşüm, devletler düzeyinde, global teknolojilerle haberleşebilen bunun ötesinde özüne uygun olarak sürdürülebilir teknolojileri geliştirmekten geçiyor diyen Bozkurtlar, özellikle ulus devletlerin egemenliklerini ve bağımsızlığını göstermesi anlamına geldiğini belirtti.

KAMU İLE ÖZEL SEKTÖR REGÜLE EDİLMELİ

Özel sektörün kamu ile regüle edilebilecek çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini ve bunun  yatırımcılar tarafından önemsendiğini belirten Bozkurtlar, yatırımın nereye yapılacağı, insana mı makineye mi, yatırımın sonucu nereye gidecek gibi soruların son derece kıymetli olduğunu söyledi.

Bozkurtlar, Dijital Dönüşüm Ofisi bilgi ve iletişim rehberinin mutlaka okunması gerektiğini belirterek özellikle global teknolojilerde neler olduğuna dair bilgilerin yer aldığını ifade etti.

ARTIK BİR ETİK HALİNE GELDİ

Kişisel verilerin korunması ile ilgili de değerlendirmede bulunan Bozkurtlar, “Kurumsal ihtiyaçlar ve gelişmeler dikkate alınarak varlık grupları ile uygulama ve teknoloji ya da sıkılaştırma tedbirleri kapsamında gerçekleşecek bir değişiklik tespit edildiğinde tekrar planlama yapılarak yeni yol haritasının oluşturulması veya mevcut yol haritasının güncellenmesi gerekmektedir.” dedi.

Yol haritası belirlenmeden bugün bir dükkan açmanın, sonucunda neler olacak diye düşünmenin artık çok mümkün olmadığını söyleyen Bozkurtlar, hem dükkan sahibinin hem de kişilere karşı kişisel verilerin korunması konusunda etik bir durum haline geldiğini belirtti.