Pandemi sürecinde turizm sektörüne dair yapılan iyileştirme çalışmaları üzerine Turizm Gündemi programında değerlendirme yapan Turizmci, İş insanı Cankat Boylu, özellikle Bodrum’un İstanbul’dan gelen misafirleri ağırladığını ve butik otellerin tercih edildiğini belirtti.

Boylu, “Bizlerin burada inanın çok yüklü kira ödemeleri var. Biz 3 ayda kazandığımız ile bütün bir yılı kurtarmaya çalışıyoruz. Elbette şehir otelleri de çok zor durumda kaldı ancak butik oteller olarak geleceğe yönelik yatırımlar yapmaya çalışıyoruz. “ dedi.

“GEREKLİ YATIRIMLAR YAPILMALI”

Otellerin yenilenmesi, geleceğe yatırım yapılması gibi konularda sıkıntılar yaşandığında turizm sektörünün de sekteye uğradığını söyleyen Boylu, bu yatırımların yapılmadığı takdirde turizm ülkesi konumundaki Türkiye’nin daha fazla sıkıntı çekeceğini belirtti.

Boylu, “Süreç bu şekilde ilerleyince nitelikli personele de sahip olamıyoruz. Bu insanlar 12 ay çalışamıyor haliyle bizim otellerimizi tercih etmiyorlar. Herkes Bodrum çok pahalı diyor ama maliyetlerimiz yüksek. Devletimizin bu konuda desteğini ciddi anlamda hissetmek istiyoruz.” dedi.

Birçok otelin yazın hizmet verecek şekilde fiziki olarak ayarlandığını vurgulayan Boylu, devletin vereceği teşvikler sayesinde bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılıp otellerinde daha uzun süreli hizmet verebilir hale getirebileceğini aktardı.

“ÜLKEMİZ UCUZ DİYE TERCİH EDİLMEMELİ”

Döviz kurunda yaşanan değişimler üzerine de değerlendirme yapan Boylu, “Döviz kurundan dolayı artan maliyetler iç turizmde fiyatlarda yükselme yaşanmasına neden oldu. Bu yüzden iç turizm olumsuz etkilenecektir ancak ülkemizin bu kadar güzellikleri varken yabancı turistler için ucuz tatil yeri olarak algılanmaması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

 Boylu, “Bizim ülkemizin doğasıyla, güzellikleriyle, tarihiyle birlikte kaliteli turizm anlayışında hizmet vermemiz gerekiyor.” dedi.