Dr. Öznur Sevme’nin hazırlayıp sunduğu Topuklu Ekonomist programına katılan Güvensan A.Ş kurucusu ve CEO’su Münteha Adalı, melek yatırımcılığı ve startup girişimciliği üzerine değerlendirmede bulundu.

1992 yılında temizlik alanında hizmet vermek ve ürün satışı yapmak amacıyla şirketlerini kurduklarını belirten Adalı, temizlik hizmetleri, bitki ve bahçe bakımı, tadilat ve inşaat gibi alanlarda da hizmetlerini sürdürdüklerini kaydetti. 

ÇÖZÜM ÜRETMEK GEREK

Sosyal yaşantıda insanların başına birçok iş geldiğini ancak şikayet etmek yerine çözüm üretmek gerektiğini belirten Adalı, hizmet sektöründe yaptığı çalışmalara ek olarak ARYA Women ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmalar yürüttüğünü de ifade etti. Adalı, toplumsal değişimlerin sadece devletten beklenmemesi gerektiğini ve bireylerin etki alanlarının fazla olduğunu da söyledi. ARYA Women’da kadınları bir araya getirerek kendilerine ve topluma katkı sağlamak üzere faaliyetler yürüttüklerini de belirtti. 

DESTEĞE İHTİYAÇ VAR

Melek yatırımcılık üzerine bilgiler veren Türkiye’deki çalışmaları değerlendiren Adalı, en büyük sermayenin itibar olduğunu ve nereye gidilirse gidilsin itibar ile sermaye bulunduğunu belirtti. Girişimciliğe adım atan birçok kadının iş hayatında desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden Adalı, yatırım alma süreçlerinde kadınlara bir farkındalık sağladıklarını da kaydetti.

İş hayatına atılmaları ve hedeflerine ulaşmak için de çeşitli eğitimlerin alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.