İleti Yönetim Sistemi ile birlikte kişilere gelen mesajlar artık kontrol edebilecek. Devlet zorunluluğunda olan uygulama ile birlikte markalar artık müşterilerilerin SMS atmasına izin verdiği kişilere iletilerini gönderebilecek. 

İYS’YE KAYIT ZORUNLU

Konuya ilişkin Endüstri Radyo’da Arda Meriç’in sorularını yanıtlayan Privia Security CDO’su Hamza Şamlıoğlu, “Bu uygulama ile birlikte hangi kurumun size SMS göndermekte izinli olduğunu görebileceksiniz. Önceden bu izinleri mağazadan alışveriş yaparken ya da bir SMS ile alıyorlardı. Ama artık İleti Yönetim Sistemine tabi oldukları için buraya kayıt yapmak zorundalar. Yani artık kontrol bizde diyebiliriz.” dedi.

Covid-19 sürecinden dolayı Haziran 2021’e kadar sürecin uzatıldığını belirten Şamlıoğlu, belirli kategorilerde ve sayıda işlem hacmi olan kurumların İYS’ye kayıt zorunluluğu olduğunu söyleyerek kayıt olunmadığı takdirde yaptırımların uygulanacağını vurguladı.

ÖZEL YAZILIMLAR GİDEREK GELİŞİYOR

Kurumlara özel olarak geliştirilen yazılımlardan da bahseden Şamlıoğlu, “Teknoloji sürekli gelişiyor ve halktan, dünyadan gelen bu talepleri karşılayabilmek için de kurumlar birçok noktada uygulama kullanmaya başladılar. Önce web sitesi olarak başladı sonra mobil uygulamaları gördük ve sürekli gelişmeye başladı. “ dedi.

Siber güvenlik sistemleri dünyada yeteri kadar ilgi görmeyen ancak gelişmeye devam eden bir sektör diyen Şamlıoğlu, “Ciddi bir sektör ve en önemli sorunu da yetişmiş insan kaynağı problemi. Bir siber güvenlik uzmanı dediğimiz kişi kolay yetişmiyor. Gerekli olan tecrübelere, altyapıya sahip olması ve teknolojilere adapte olması gerekiyor. Her yerde ihtiyaç var.” dedi.