Tuğba Dedeoğlu Demir’in hazırlayıp sunduğu Lider Kadınlar programına katılan Access Consciousness Eğitmeni ve Yazar Ebru Tarım Dilekcan çalışma yaşamı üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

“RUHSAL SAĞLIK EN ÖNEMLİSİ”

Bir şeyin bize hizmet etmeyeceğini fark ettiğimiz anda değişim yavaş yavaş başlamıştır diyen Dilekcan, ilk etapta özellikle ruhsal sağlığın önemli olduğunu ve stres ile birlikte kendini yavaş yavaş gösterdiğini ifade ederek kendi gibi hissetmemenin kişiye bir takım şeyler söylediğinin altını çizdi.

Bu durumu değiştirecek olanın kişinin kendisi olduğunu ancak bir bilinmezlik olmasından dolayı çoğu kişinin kurulu düzen denilen yaşamı değiştirmek istemediğini kaydetti.

“BU BİR BAŞLANGIÇ NOKTASI OLABİLİR”

Dilekcan,” Öyle bir düşünüyor ki insanlar; çalıştığım şirketi, pozisyonu nasıl değiştiririm düşüncesi zor geliyor. Aslında burada kişi işini değiştirmiyor ki kendini değiştiriyor.” dedi.

Dilekcan, “Ayın sonunda alacağı maaşı düşünerek işe gitmektense o işi keyifli hale nasıl getirebilirim, sorusunu sormak başlangıç noktası olabilir.”ifadesini kullandı.

“GÜÇ KENDİ İÇİMİZDE”

Access son derece kolay ve pratik diyebileceğimiz, hayatımızda işimizde yolunda gitmediğini düşündüğümüz şeyleri değiştirmek için kullanabileceğimiz bir araç seti diyen Dilekcan, hem soruların hem de kişinin gücü ve enerjisi olduğunu vurguladı.

Dilekcan, “Dışarıda aradığımız gücün ta kendisi kendi içimizde mevcut. Kişilerin arayışa geçtiklerinde ilk etapta yüzleşecekleri durum bu.” dedi.

Dilekcan, sorulan soruların gücüne inanıldığında o şeyin gerçekleşmesi için kapı açıldığını da sözlerine ekledi.