Etekteki Taşlar programında Hakan Ömer Gider’in sorularını yanıtlayan KA Mentorluk Eğitim Danışmanlık Proje Kurucusu, Mentor Alper Girgeç, koronavirüsü salgını sonrası değişen çalışan karakterleri üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

ONLİNE GÖRÜŞMELER AZALACAK

Türk milleti olarak dokunsal insanlarız, yüz yüze gelmeden ve birbirimize dokunmadan görüşmelerden keyif alamıyoruz diyen Girgeç, son dönemlerde şirketlerin de online görüşmelerden yeterli verimi alamadıklarını ve pandemiye uygun şartları yaratarak daha küçük gruplar halinde de olsa yüz yüze gelmeyi tercih ettiklerini belirtti.

Girgeç, “Zannediyorum pandemi sonrası da iki farklı şeklin karışımı olarak devam edecek. Ancak online görüşmelerin yüzdesinin azalacağını düşünüyorum.” dedi.

MOTİVASYON KAYIPLARI YAŞANIYOR

Pandemi sonrası çalışan karakterlerinde yaşanan değişimler üzerine değerlendirmede bulunan Girgeç, bu dönemde motivasyon konusunda bir takım sıkıntıların yaşandığını belirtti.

Girgeç, “Koronavirüsü salgını ile birlikte gelen kısıtlamalar kişilerin ruh yapısını etkilemeye başladı. Ev yaşamları ile iş yaşamları arasındaki farklılıkları etkilemeye başladı. Bunun dışında iş yaşamındaki büyük değişiklikler, işini kaybetme korkusunun getirdiği bir takım streslerden dolayı ciddi bir motivasyon kaybı var.” açıklamasında bulundu.

STRES ALTINDAYKEN RİSKLER ÖNEM TAŞIYOR

İşe alımlarda kişilerin potansiyeli, güçlü yönleri ve stres altındayken risklerinin önemine vurgu yapan Girgeç, özellikle stres altındayken oluşan riskleri bu dönemde iyi tanıyor olmanın firmalar için önemli hale geldiğini söyledi. Bunun yollarından bir tanesinin kişilerin güçlü yönlerinin üstüne gitmek ve onları geliştirmek olduğunu da belirtti.

Her şey insanın kendisinde bitiyor diyen Girgeç, “İnsanın önce kendisini tanıması gerekiyor ki kendi ile yapacağı yönlendirmeleri ve geliştirmeleri doğru yöne çekebilsin. Bu çalışmalar artık mentorlu yaklaşımlara döndü. Şirketler de farklı motivasyon güçleri oluşturmaya başladı.Kişilik analizleri burada oldukça önemli bir noktaya geldi diyebiliriz.” dedi.