Etekteki Taşlar programına konuk olan Şapka Danışmanlık, Eğitmen ve Danışman Koç Kemal İslamoğlu, kişisel liderlik ve belirsizliği yönetmek üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

İNSANLAR HAYATI 4 AŞAMADA YAŞIYOR

İnsanların hayatı dört aşamada yaşadığını gözlemlediğini ve kişilerin yüzde 95’inin kurban olmanın ötesine geçemediğini belirten İslamoğlu,  “İnsanlar başkalarını suçlayarak, başkalarına bir şeyleri savunarak, hor görerek ya da başkalarına duvar örerek hayatını yaşıyor. Böyle yaşadığımız sürece kurban olmanın ötesine geçemiyoruz ve sorumluluklarımızı almıyoruz.” dedi.

Diğer aşamaların farkında olma ve güçlenme aşaması olduğunu belirten islamoğlu, bahanelerin arkasına saklanmamak gerektiğini söyledi. İslamoğlu, “Olanla mücadele etmemek, olanı pasif değil aktif bir şekilde kabullenmek ve aksiyona geçmek gerekiyor. Bu şekilde olunca korkudan, kaygıdan değil cesaretle, ilhamla harekete geçmiş oluyorsunuz ve bu çok önemli.” ifadelerini kullandı.

BELİRSİZLİK ŞİMDİ VE BURADA YOKTUR

Liderliğin belirsizliğe ne kadar belirginlik getirileceği konusu olduğunu belirten İslamoğlu, bunun için en temel algının ‘şimdi ve  burada olmak’ söyleminden geçtiğini belirtti. 

Belirsizlik şimdi ve burada yoktur diyen İslamoğlu, “Belirsizlik zihnen geleceğe kaymaya başladığında vardır.  Ancak gelecekte şimdi ve bugün ile yaratılır.” dedi.