Satış 4.0 Dünyası programında Koray İnan’ın sorularını yanıtlayan İK ve İSG Yönetim Sistemleri Danışmanı ve Eğitmen Lerzan Erkan, insan kaynakları üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

İnsan kaynaklarının şirket içindeki en önemli görevlerinden bir tanesini operasyon noktasındaki destek kaynakları olarak tanımlayan Erkan, özellikle pandemi sürecinde bu konuda gelişim kaydedildiğini ve kısa çalışma ödeneği, uzaktan çalışma gibi konularda da başarılı işler yapıldığını söyledi.

DOĞRU İŞ, DOĞRU İNSAN 

Erkan, “Bununla beraber söylemek isterim ki, insana dokunulması gereken taraflarda ilerleme kaydetmek konusunda yavaş kaldığımızı düşünüyorum. Biz uzaktan çalışmayı biraz uzaktan kontrol etmek gibi algıladık. İnsan kaynaklarının bu konuda yol alması gerekiyor.” dedi.

İnsan kaynakları bir çalışanın işe alımından eğitilmesi, ücret yönetimi, sağlığının yönetilmesi ve geliştirilmesi gibi tüm süreçlerde önemli bir rol oynuyor diyen Erkan, doğru tanımlanmış işe doğru insan gücünün alınması konusunun günümüzde gelinen noktada önemli olduğuna dikkat çekti.

STRATEJİK ORTAK OLMALI

Kurumsal şirket yönetimi ve şirketin analiz edilmesinden itibarının yönetilmesine kadar geçen süreçte insan kaynaklarının stratejik bir ortak olması gerektiğini belirten Erkan, işin sürdürülebilirliğine ve çalışan gelişimine katkı sağlamaya da ortak olması gerektiğinin altını çizdi.

Erkan, “Bugün dönüşen bir insan kaynağı profili ve hepimizin bildiği kuşakların değişmesi ile beraber iş yapma biçimlerinin değişmesi süreci var. Dolayısıyla insan kaynakları tam da bu noktada işin sürdürülebilirliği noktasında stratejik ortak olmalı.” dedi.