Eve İş Götürme programına konuk olan Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol, inşaat sektöründe kadın olmak üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Okumuş ve kendini geliştirmiş her Türk kadınının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bir borcu olduğunu söyleyerek söze başlayan Çetinkol, “Ülkemiz için elimizden geleni yapmak, çevremizdekilere faydalı olmak durumundayız. Bunu hem kendimize hem Atamıza hem de çevremizdekilere borçluyuz.” dedi.

Kadın temsilinin sınırlı olduğu bir sektörde Hilti Türkiye ile yolunun kesişmesinin de ayrıca bir şans olduğunu dile getiren Çetinkol,  hayatın her alanında erkek ve kadının her sektörde bir arada çalışmasını desteklediğini belirtti.

Çetinkol, “Bu konuda, destekleyici bir şirkette yöneticilik yapıyorum. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitlilik ilkemize  bağlı olarak kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Hilti Türkiye olarak yönetici kadromuzun yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Tüm çalışanlarımızın da yüzde 20’lik kısmı kadınlardan oluşuyor.” ifadelerini kullandı.

“6 AYLIK EĞİTİM PROGRAMI İLE FARKINDALIĞI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İnşaat sektöründe kadın istihdamının yeterli seviyede olmamasından dolayı özellikle kadın konusuna vurgu yaptıklarını dile getiren Çetinkol, şirket içerisinde konuya ilişkin mentorluk programı eğitimleri verdiklerini de vurguladı.

Çetinkol, “Özellikle Anadolu'dan gelmiş genç kızlarımıza öncelik veriyoruz ve bu arkadaşlarımız, yöneticilerimiz ve birlikte 6 aylık seans yapıyoruz. Pandemi dolayısıyla şu anda yüz yüze gelemiyoruz ama çevrimiçi olarak eğitimlerimiz devam ediyor. Temel amacımız, her şeyden önce kişilerin kendilerinin farkına varmalarını sağlamak. Nereye gitmek istediklerini anlamalarında yardımcı olmak istiyoruz. Kadın arkadaşlarımızın bir birey olarak inşaat sektöründe hangi alana yönelmek istediklerini belirlemek. Bu alanları şantiye, satış pazarlama, proje ofisi, gibi birçok başlığa ayırabiliriz.  Kadınlarımızın güçlü yanlarını ortaya çıkararak sektörde var olmalarına ışık tutmak için çalışmalarımızı yapıyoruz.” dedi.

Çetinkol, kadın istihdamını artırmak adına inşaat sektörünün önde gelen firmalarına büyük işler düştüğünü de vurguladı.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.