Endüstri Radyoda Etekteki Taşlar programına konuşan Akademi 35 Eğitim ve Danışmanlık Firma Sahibi Psikolog Kutay Ürkmen, iletişimde gülümsemenin gücü üzerine değerlendirmede bulundu.

Gülümsemenin büyüsü üzerine yaklaşık 12 yıldır 120 bin kişiye seminer verdiğini ve Türkiye’de bu konu üzerine yapılmış tek seminer olduğunu belirten Ürkmen, gülümsemenin karşıdaki insanlar üzerinde ne gibi etkiler bıraktığının farkında olmanın özellikle iş hayatında önemli olduğuna dikkat çekti.

İÇTEN VE SAMİMİ GÜLÜMSEME DAHA ETKİLİ OLUYOR

Ürkmen, “Bizlere gülümseyen kişilere karşı kendimizi borçlu hissederiz. İtaat etme ihtimalimizde artar. Bu bilimsel bir çalışmanın neticesinde elde edilen verilerdir.” dedi.

İçten ve samimi bir gülümsemenin kişiler üzerinde daha etkili olduğunu belirten Ürkmen, özellikle satış pazarlama ve hizmet sektöründe olan çalışanların karşıdaki kişide güven duygusunu sağlamak için içten bir gülümsemeye ihtiyaç olduğunu ve sahte gülmsemenin kişiler tarafından fark edildiğini söyledi.

Ürkmen, “İnsanlar kendilerinin özel olduğunu hissettiği durumlarda minnet duyuyorlar ve buna ilişkin onlar da sizin için bir şeyler yapmak istiyorlar.” dedi.