Eve İş Götürme programında Can Karadut’un sorularını yanıtlayan Neta Havuz Sauna Yapı Genel Müdürü, Makina Mühendisi Nebil Tambay, yerli üretimin iç ve dış pazardaki yeri üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

SEKTÖRDE YÜKSELİŞ HAKİM

Kovid-19 salgını sürecini değerlendirerek söze başlayan Tambay, salgının sektörde bir değişim yarattığını belirterek otellerin, yüzme havuzlarının ve kapalı havuz tesislerinin kapandığını ancak bununla beraber insanların yazdıklarında vakit geçirmeyi tercih ettiği için havuzlarını yenilemek istediklerini söyledi.

Bireysel taleplerin çokça arttığını belirten Tambay, yüzme havuzu sektörünün iş kaybını uğramadığını ve göreceli olarak bir yükselişin hakim olduğunu kaydetti.

SÜREÇ YAVAŞ İLERLİYOR

Yerli üretime geçiş süreci üzerine değerlendirmede bulunan Tambay, “Bu süreç çok yavaş ilerliyor. Biraz da ölçek ekonomisi ile alakalı bir durum. Sonuç itibariyle karşıda bir rakibiniz var. Rakibiniz o üründen çok büyük aletler üretiyor. Siz de bir üretime odaklanıyorsunuz, aynı ürünü ben de üreteyim diyorsunuz ancak benzer adetleri yakalayamıyorsunuz. Bunun getirdiği bir maliyet unsuru da var. Bu konuda geride kalıyoruz.” dedi.

YATIRIMLAR İÇİN ALTYAPI GEREKİYOR

İç pazarın büyümesinin ve iç pazardaki talebin artmasının arzu edilen ölçek ekonomisinin yakalanması açısından çok önemli olduğunu belirten Tambay, ürünün önce iç piyasada iyi adetlerde satılabilmesi gerektiğini vurguladı.

Tambay, ar-ge çalışmaları ve arzu edilen yatırımlar için altyapı gerekiyor diyerek ürün gamının da geniş olduğunu dile getirdi.