Can Karadut’un hazırlayıp sunduğu Eve İş Götürme programına konuk olan Fuska Doğal Kaynak Suyu Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş, damacana su sektörü üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüsü pandemisinde özellikle ihracat konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirten Kabataş, ülkelerin birden kapanması ile birlikte siparişlerin gemilerde, limanlarda ve gümrüklerde bekletildiğini ve hatta siparişlerin iptal edilmesi gibi durumların meydana geldiğini söyledi.

İÇ PAZARDA TALEP ARTTI

Henüz ihracatta eski ivmeyi kazanamadıklarını dile getiren Kabataş, iç pazarda özellikle Mart ayı ile birlikte hem damacana su hem de pet şişe su çeşitlerinde büyük bir talep olduğunu belirtti. Kabataş,” Bazı dönemlerde siparişleri karşılayamama gibi bir durum bile yaşadık. Bu beraberinde bir takım fırsatları da getiriyor. Türkiye'nin 3. çeyrek büyüme verilerine göre yatırımda %22’lik bir artış var. Bu bizim şirketimiz için de geçerli.” dedi.

“YATIRIMLARI ARTIRDIK, BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Fuska Kaynak Suyu olarak pandemide gelen talepleri karşılamak adına hızlı bir şekilde yatırımlarına devam ettiklerini belirten Kabataş, bazı hatlarla ilgili makine siparişleri ve kapasite artırma çalışmaları yaparken özellikle satış departmanı konusunda yeni çalışma arkadaşları edinerek büyümeye başladıklarının altını çizdi.

Kasım ayında bir durgunluk yaşadıklarını belirten Kabataş, “Alınan pandemi kararlarının birçok olumsuz etkilerini gelecek dönemde göreceğiz diye düşünüyorum. AVM’lere HES kodu ile girilmesi, restaurantların sadece paket servise geçmesi gibi durumlardan dolayı bizim sektörümüzde etkilenecek. Süpermarket veya evlere hizmet yapılan sektörlerin daha iyi konumda olacağını düşünüyorum.” dedi.

Kabataş, damacana su sektörü olarak daha iyi konumda olduklarını belirterek, yeni iş yapacak kişiler için fırsatlar olduğunu da ifade etti.

SUYUN pH DEĞERİ ÖNEMLİ

Vatandaşın su alırken dikkat etmesi gereken konulara da değinen Kabataş, öncelikli olarak internet üzerinden sağlıklı su araştırmasının yapılması gerektiğini ve markaların aylık analiz raporlarını incelemelerinin önemli olacağını belirtti. Kabataş,” Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen raporları incelemekte fayda var. Suyun analiz değerleri, nereden geldiği, hangi işlemlerden geçtiği konusu önemlidir.” dedi.

Suyun pH değerinin ideal olmasının yani 7 ile 8,5 arasında olması gerektiğinin de bir başka önemli konu olduğuna dikkat çeken Kabataş,  tüketicilerin bu değerlere dikkat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.