Kozan Demircan ile Dijital Gelecek programına konuşan Friterm Yalın Koordinatörü Hakan Acar, pandemi sürecindeki çalışmaları üzerine ST Endüstri Radyoda bilgiler verdi.

Pandemi başlayınca ilk önce adapte olmayı öğrendik diyen Acar, bundan bir sene önce bir dijital platformda iş görüşmesi yapmak isteyen kişileri yüz yüze görüşmeye davet ettiklerini ancak şimdi şirket toplantılarını bile online olarak yaptıklarını kaydetti. 

Virüsün çıkmasıyla birlikte kriz yönetimi yapmaya başladıklarını ve Türkiye'ye virüs gelmeden önce hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Acar, bu sürecin iyi tarafının diğer ülkeleri ve şirketleri analiz etmek olduğunu belirtti.  

“HIZLI KARAR ALABİLEN ŞİRKETLER SÜRECİ İYİ ATLATACAK”

Yalın koordinatörlüğü üzerine bilgiler veren Acar, nakit yönetimi ne kadar kısaysa o kadar kuvvetli olunacağını belirtirken yalının süreçlere odaklandığını da belirtti. 
İnsan hayatında çevik olmak gerektiğini ifade eden Acar,  “İş modellerinde ne kadar hızlıysanız ve müşteriye ne kadar hızlı cevap verebiliyorsanız o kadar müşteriyi elinizde tutabiliyorsunuz.” dedi.

Pandemi sürecinde hızlı karar alabilen ve iş modeline, proje ve arge çalışmalarına önem veren şirketlerin sürecin sonunda daha iyi sonuçlar elde edeceğini de vurguladı.

Acar, normal şartlarda risk analizi yaparak planlar yapmak gerektiğini ancak covid-19 gibi dünyaya yayılmış bir salgının daha ilk duyulduğu dakikada firmaların daha geniş tedbirler alması gerektiğini belirterek, Türkiye’de bu tedbirler ve planlar için şirketlerin biraz geç kaldığını fakat kısa zamanda bu krizin atlatılacağına inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.