Hakan Ömer Gider’in hazırlayıp sunduğu Etekteki Taşlar programına Destek Teşvik ve Hibe Danışmanları Derneği (HİBEDER) Genel Başkanı Atalay Şahinbakan katıldı. Şahinbakan, KOBİ’lere verilen hibeler ve teşvikler üzerine derneklerinin faaliyetlerini ST Endüstri Radyoda anlattı.

Dünyada ve gelişmiş ülkelerde danışmanın önemini vurgulayarak söze başlayan Şahinbakan, Türkiye’de danışmanlığın henüz yeteri kadar değer görmediğini dile getirdi. Ayrıca pandemi sürecinde dernek içerisinde bulunan danışmanların alanlarını genişletmek adına dış ticaret konularında AR-GE araştırması, KOBİ rehberliği gibi birçok alanda internet eğitimi gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi. 

“HİBEDER FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR”

Her mesleğin bağlı olması gereken bir kurum ve kuruluş olması gerektiğini belirten Şahinbakan, danışmanlık mesleğinde olan kişilerin bir arada bulunması ve doğru faaliyetlerde yer alması için Destek Teşvik ve Hibe Danışmanları Derneğini (HİBEDER) kurduklarını ifade etti.  Faaliyetlerinde ikinci yılını dolduran HİBEDER’in  kamu kurum ve kuruluşları ile teşvik ve destek veren kuruluşlarla bir araya geldiklerini belirten Şahinbakan, ülkede yatırımcı ve yatırımın niteliği yönünde görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti. Şahinbakan, önümüzdeki dönemlerde en büyük isteklerinin danışmanlık sektörünü kuruluşlara kazandırmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye’de her sektörün danışmana ihtiyaç duyduğunu söyleyen Şahinbakan, HİBEDER faaliyetleri sayesinde farklı sektörde olan danışmanların bir araya gelerek takım olma özelliği gösterdiğini belirtti. Şahinbakan ayrıca yatırım yapmak isteyen kişinin ilk önce yapmak istediği işte kararlı olması gerektiğini belirtirken dernek olarak danışmanlarıyla birlikte yatırımcıya her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.