Eve İş Götürme programına konuk olan Elcab Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, pandemi sürecinde kablo sektörünü ST Endüstri Radyoda değerlendirdi.

Pandemi sürecini değerlendiren Tıskaoğlu, “Biz çok kötü etkilenmedik. Bu süreçte personel çıkarmadık aksine kendi firmamıza yeni çalışma arkadaşları kattık. Özellikle dünyadaki kapıların kapanması ile beraber ihracat noktasında durmalar oldu, sevkiyatlar gerçekleşmedi ama genel anlamda 12 ayı değerlendirirsek bu süreçten olumlu etkilenen sektörlerden bir tanesiyiz.” dedi.

“HEDEFLEDİĞİMİZ İŞLEM HACMİNE YAKLAŞTIK”

Aynı zamanda üretmiş oldukları ürünün %45'lik bir bölümünü 53 farklı ülkeye ihracat yaparak ülkeye döviz girişini sağladıklarını belirten Tıskaoğlu, Türkiye’nin önemli beyaz eşya firmasından bir tanesi ile çalıştıklarını Mart, Nisan aylarında bir süre duraklama yaşadıklarını ancak daha bu durumun düzeldiğini kaydetti.

Tıskaoğlu, “Düşündüğümüz işlemleri yaparak bu sene hedeflediğimiz işlem hacmine yaklaştık.” dedi.

“BEYAZ EŞYA YAN SANAYİNDE FAALİYET GÖSTERİYORUZ”

Sektörde ilk üçte yer alan bir firmayız diyen Tıskaoğlu, ağırlıklı olarak beyaz eşya yan sanayinde faaliyet gösterdiklerini ve Arçelik başta olmak üzere büyük müşterilere kablo ve diğer özel parça teminatı yaptıklarını belirtti.

Tıskaoğlu, bugün Amerika’dan Kolombiya’ya kadar toplam 53 ülkeye ihracat yaptıklarını da sözlerine ekledi.