Dr. Öznur Sevme'nin hazırlayıp sunduğu Topuklu Ekonomist programına konuşan Bonigom Kurucu Ortağı/CEO Erkan Akçaseven, yazılım teşvikleri ve ileri girişimcilik de alınan hibeler ile Bonigom’un doğuş hikayesini anlattı.

Ekonomik anlamda Türkiye’de maaşlı çalışmanın kolay olmadığını dile getiren Akçaseven, ailesini geçindirmek adına hafta sonu yaptığı ek işler sayesinde bir girişimcilik fikri ile tanıştı. Kişilerin çıkış yolu aramaya başladığında girişimcilik üzerine daha fazla fikir ürettiğini belirterek, o dönemde tanıştığı Amerikan firmasının hayatında yol ayrımına sebep olduğunu ifade etti.

Akçaseven, “Girişimciler korkmamalı ve kendilerine, cesaretlerine güvenmeliler diye düşünüyorum. Ego ile özgüven arasındaki  farkı iyi ayırt etmek gerekiyor.” dedi. Sabit maaşı güvenli bir liman olarak tanımlayan Akçaseven, girişimciliği denemeye karar verdiğini ve 2014’te Amerika’ya yapmış olduğu ziyaret ile girişimciliğin temellerini attığını belirtti.

Otoboni’nin ağırlıklı erkek kullanıcılar için kullanılan bir sosyal medya platformu olduğunu ifade eden Akçaseven, Modoboni ile ise özellikle kadınları hedeflediklerini belirtti. Akçaseven, girişim fikri ortaya çıktığında şunu keşfettiklerini söyledi; “Türkiye’de en değerli şirketlerin değerini topladığınızda br instagram etmiyor. İnstagram tek başına, binlerce kişi çalıştırmada sadece bir yazılım ile ülkemize giriyor, kullanıcılar bunu tercih ediyor ve 100 milyar dolarlık bir değere ulaşıyor. Biz de ülkemize katma değer sağlayacak bir vizyonla ortaya çıktık. Gelecekte insanların sosyal medyadan belli bir doyuma ulaşacağını ve sadece ihtiyacı olan konuları görmek isteyeceğini umuyoruz. “ dedi.

Bonigom’un kuruluş hikayesinin anlatıldığı Topuklu Ekonomist programını ST Endüstri Radyoda dinleyebilirsiniz.

https://radyo.stendustri.com.tr/bonigom-kurucu-ortagi-ceo-erkan-akcaseven-yazilim-tesvikleri-ve-ileri-girisimcilik/