Tunç Berkman ile 4P+1 programına konuk olan GetirYemek CEO’su Batuhan Gültakan, kariyeri ve çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Pazarlama kökenli bir kariyeri olduğunu söyleyen Gültakan, GetirYemek’e ilk önce pazarlama müdürü olarak başladığını belirtirken, burada tedarik, satın alma, insan kaynakları gibi her alanda yapılan faaliyetlerin içerisinde bulunarak çok şey öğrendiğini söyledi.

TEKNOLOJİK ALTYAPI SÖZ KONUSU

Getir’in şu an geldiği noktada iyi bir konumda olduğunu ve göz önünde bulunduğunu belirten Gültakan, GetirYemek ve Getir faaliyetleri üzerine bilgiler verdi.

Gültakan, “Market tarafında Türkiye'de rakibimizin de benzerini yaptığı yurt dışında da benzerleri olan karanlık dükkan, müşterinin giremediği model üzerinden bayileşmemiz mevcut. Biz bayilerimizle çalışıyoruz. Onlar, kurye organizasyonunu yapıyorlar. Getir’in çok büyük bir kısmı teknoloji şirketi. Bu yaptıklarımızın hiçbiri sağlam altyapı olmadan olmaz. Yukarıdan baktığında perakende ve lojistik şirketi aslında ama ciddi bir teknoloji söz konusu” dedi.

TALEP VE ARZI DENGELEMEK 

GetirYemek’in işin pazar tarafı olduğunu söyleyerek, restaurantların kendi networklerinin olduğunu belirten Gültakan, talep ve arzı dengelemek gerektiğini belirtti.

Gültakan, doğru restoranları, doğru iş ortaklarını gerekli sayıda doğru bölgeye dahil etmek gerekiyor diyerek aksiyon alınacağı zaman restoranların açıklığı ve kapalılığı konusunda başkalarına bağlı olduklarını söyledi.

BAYİLİK MODELİ HENÜZ YOK

Henüz ingiltere’de bayilik modeline başlamadıklarını belirten Gültakan, “Kendi operasyonumuz olunca daha hızlı hareket edebiliyoruz. Buradaki bilgi birikimimiz ile beraber zaman kaybı olmasın diye kendi operasyonumuzu başlattık.” dedi.

Gültakan, Londra’da 5 depolarının olduğunu belirterek daha farklı aksiyonlar alınabilmesi için çalışmaları izleyeceklerini sözlerine ekledi.