Eve İş Götürme programında Can Karadut’un sorularını yanıtlayan Lider İzolasyon Boya Şirket Sahibi Faruk Güder, boya sektörü ve pandemi etkileri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Sektörde son kullanıcıların önemli olduğuna dikkat çeken ve boya pazarını etkileyen unsurların bulunduğunu söyleyen Güder, bu etkilerden faydalanmak için gelişmiş pazarlardaki inşaatları ve bu sektördeki yatay gelişimi takip ederek bölgelerin boya ihtiyaçlarını karşılamak gerektiğini kaydetti.

Güder, “Ülkemizde yeni iş yapış modelleri giderek gelişiyor. Boya sektörü de son tüketiciye hitap ettiği için buradaki yeni gelişen trendleri takip etmek ve tedarik ederek reklam faaliyetlerini yürütmek, satışa sunmak bizim firmamız için de önemli bir yer kaplıyor.” dedi.

TÜKETİCİ EN ÇOK FİYATTAN ŞİKAYETÇİ 

Geçmiş yıllara oranla pandeminin etkisiyle birlikte pazardaki payın düşüşe geçtiğini ve üretimden kaynaklanan ham madde sıkıntılarının sektörü etkilediğini belirten Güder, “Kalite kontrol oranları, insanların alım gücü, fiyatlar gibi değişen birçok başlık oldu. Tüketicilerden en çok şikayet aldığımız konu fiyatların yükselmesi oldu. Fiyat düzenlemesinde biz de çok sıkıntı çekiyoruz. Üreticilerin de destek olması halinde bu süreci yumuşak bir şekilde atlatacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

Pandemi ile birlikte ürün alım çeşitlerinin de değiştiğini söyleyen Güder, sürekli evde vakit geçirilmesinden dolayı evleri yenileme faaliyetlerinin başladığını ve özellikle antibakteriyel ürün tercihlerinin artığını vurguladı.

SEKTÖR 2020’DE YÜZDE 5 BÜYÜDÜ

Türkiye’nin en büyük boya üreticilerinden biri olduğunu söyleyen Güder, bazı pazarlarda küçülme olmasına karşın boya sektörünün 2020 yılında yaklaşık yüzde 5 civarında büyüdüğünü belirtti.

Güder, “Yeni üretilen boyalar, kaliteler gibi birçok etken bu büyümeye neden olarak gösterilebilir. Biz de Lider İzolasyon olarak bu duruma uyum sağlayarak ürün çeşitliliğini artırma ve hizmetleri piyasaya sunma umudundayız.” ifadelerini kullandı.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.