Koray İnan’ın hazırlayıp sunduğu Satış 4.0 Dünyası programına konuk olan Softtech İnsan Kaynakları Direktörü Gözde Turan yeni normalde insan kaynakları yönetimi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Turan, ne yapacağını bilmediğin bir durumda ne yapabileceğini tam anlamıyla öğrenme olarak tanımlanan ‘öğrenme çevikliği’ kavramının pandemi döneminde öne çıktığını vurguladı. 

Yeni normalin insanlara getirdiği belirsizlik durumuyla birlikte hem çalışan için hem şirket için uygun mekanda ve zamanda daha esnek olabilmeyi sağladığını belirten Turan,  pandemi öncesi çalışanlarından gelen talep üzerine esnek çalışma sistemine geçtiklerini ifade etti.

“GÜÇLÜ OLAN DEĞİL ÇEVİK OLAN ÖNE ÇIKACAK”

Covid-19 sürecinin  belirsizliklerle baş edebilmeyi gösterdiğini ve öğrenme çevikliği alt parametrelerinden biri olan değişim çevikliğini işaret ettiğini ifade eden Turan, “Burada tabii ki çok farklı davranışlar sergileyebilirsiniz ancak asıl önemli olan bu belirsizliği artık kabul etmeniz gerektiğidir. “ dedi.

Yeni dönemde artık yeni yüzyıl performans kriterinin güçlü olanı değil çevik olanı öne çıkardığını ifade eden Turan, “Yeni normal sürecine en hızlı adapte olan çalışan çok daha hızlı verimli iş çıkarmaya başladı.” dedi.

“TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMAK GEREK”

Kişilerin çalıştığı sektör ne olursa olsun çevik olmasının çok kritik olduğunu dile getiren Turan, teknoloji sektörünün hep kişilerden birkaç adım önde olduğunu ve ona yetişebilmek için teknolojik gelişmelere ve yeniliklere hızla adapte olunması gerektiğini kaydetti. Turan,” Daha önce gerek okulda gerekse iş hayatında tüm öğrenilenler bir alt yapı sağlıyor ancak bundan sonraki işe alım süreçlerinde teknolojiyi hayata geçirilenler daha önde olacak.” dedi.
Turan, her sektörün iş yapış şeklinin değiştiğini belirterek farklı alternatifler üretildiğini, satış ve üretim stratejilerinin değiştiğini vurguladı. Çalışanlarında yeni düzene, sisteme ve alışkanlıklara adapte olması gerektiğini sözlerine ekledi.