Etekteki Taşlar programına konuşan Harekete Geçiren Girişimci ve EntreCom Kurucu Ortağı Enis Erdem Yurdatapan, girişimcilik üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu. 
 
Türkiye’de girişimciliğe çok fazla ilgi olduğunu ve herkesin kariyerinin bir yerinde mutlaka nasıl girişimci olabilirim diye düşündüğünü ifade eden Yurdatapan, kişilerin aklımda bir fikir var. Bu fikirle ilgili neler yapabilirim, nereye gidebilirim ve hangi açıdan bakıp yol almam gerekiyor gibi sorularla iletişime geçtiğini belirtti.

FİKİR AŞAMASINDAKİ GİRİŞİMCİLERE ÖNEM VERİYORUZ

Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini incelediklerinde daha ileri aşamalarda programlar olduğunu dile getiren Yurdatapan, “Fikir aşamasındaki insanlara çok fazla ilgi gösterilmiyor. Bunun sebebi insanların motivasyonun çok hızlı düşebilmesi, 10 gün çalışıp 11. gün bırakma ihtimalinin olması, henüz doğrulanmış ya da paraya dönmesi muhtemel olan ellerinde hiçbir şey olmaması ve insanların kafasının çok karışık olması gibi durumlar.” dedi.

DOĞRU METOTLARI UYGULAMAK ÖNEMLİ

Girişimcilik ile ilgilenmeye başladıktan sonra bir programa katıldığını ve o programda öğrendiği metotlar ile hayatının değiştiğini belirten Yurdatapan, “İnsanlar doğru kişilerle bir araya gelirse ve doğru metotları kullanarak çalışırsa bir şekilde başarıya ulaşır.” ifadelerini kullandı.

ADIM ADIM İLERLEDİK

Globalde girişimcilik araştırmalarını tamamladıktan sonra  adım adım insanlar ne yapmalı sorusunun cevabını bularak ortaya 70 adım çıkardıklarını kaydeden Yurdatapan, bu 70 adımı da insanların dikkatini çekmesi açısından tekrar adımlara böldüklerini ve dijitalin yardımı ile de ivme kazandıklarını açıkladı.

Yurdatapan, bu projeyi 5 aydır yürüttüklerini ve bu süreçte 750 girişimcilik kaydının oluştuğunu belirtirken  bu katılımlardan 80 girişimin programa devam ettiğini ve 35 girişimin de ürünlerini ortaya çıkarma ve satış aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.