Emine Eroğlu’nun hazırlayıp sunduğu Endüstri Harmanı programına konuşan Omron Pazarlama Müdürü Nurcan Konak, Omron faaliyetleri üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

“TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ”

Omron pazarlama bölümü ürün yönetimi, pazarlama iletişimi ve eğitim kısımlarından oluşmaktadır diyen Konak, Omron’un özellikle odaklandığı endüstriyel alanları yiyecek-içecek, ilaç, kozmetik, otomotiv, beyaz eşya, metal ve plastik sektörü olarak tanımlıyor.

Konak, “Endüstri alanlarına hitap eden hem makine imalatı yapan yan sanayi firmaları hem de son kullanıcı dediğimiz tüketicilere üretim yapan işletmelere teknolojik çözümler ve hizmetler sunmaktayız.” dedi.

“ÇÖZÜM GELİŞTİRMEYE ODAKLANMALI”

Günümüz imalat ortamı karmaşıktır diyen Konak, “Küresel rekabet, çeşitlilik gösteren talep, kısa teslimat süreleri, ürün çeşitliliği, artan tasarım karmaşıklığı, yetenek yetersizlikleri ve uyum gereksinimleri tüm imalatçılar ve onların tedarikçileri için maliyet açısından zorlu bir rekabet ortamına yol açıyor.” ifadesini kullandı.

Konak, bu sektörlere hizmet ve çözüm sunmak için öncelikle pazarın, tüketicilerin ihtiyaçlarını belirlemek ve buna paralel olarak da iş ortaklarını dinleyerek iş ve çözüm geliştirmeye odaklanmak gerektiğini belirtti.

“PAKETLEMEDE MARKALAŞTIK”

Omron olarak müşterilerimiz bizim için önemli ve onları dinleyerek yeni çözümler üretmek için çalışıyoruz diyen Konak, bu anlamda Omron’un 20 yılı aşkın süredir paketleme makinesi üreticilerine otomasyon çözümleri sağladığı için çok çeşitli çözümler barındıran bir portföye sahip olduğunu vurguladı.

Konak, “Teknolojik ürünler sunmamız, teknik bilgiye sahip olmamız, yeteneğimiz, güven oluşturmamız ve destek vermemiz bizim tercih edilebilme olasılığımızı daha yüksek hale getiriyor. İşte marka olmamızın sebebi de tam olarak bu.” dedi.

Omron'un ürün yelpazesinin çok geniş olması ve toplu çözüm sunabilme avantajından dolayı entegrasyon yazılımını rahat bir şekilde sağladıklarını vurgulayan Konak, ürünler arasındaki iletişimin de birbirleriyle uyumunun hızlı olduğunu sözlerine ekledi.