Kozan Demircan ile Dijital Gelecek programına konuk olan K12 Akademi Eğitim ve Danışmanlık Firması Kurucusu, Senkronomist Ömer Faruk Ayaz  gençleri kariyer yoluna nasıl hazırladıklarını ve kişisel gelişimi ST Endüstri Radyoda anlattı.

Dijital dönüşümün içerisinde eğitimin de çok önemli olduğunu vurgulayan Ayaz, liseden öğrenciler yetiştirip üniversite ile eğitimlerini tamamlayarak gençlerin sektörde yetkin bireyler olmalarını sağlamak adına çalışmalar yaptıklarını belirtti.

DOĞRU TERCİHLER YAPILMALI

Son iki yılda Türkiye’de  23 farklı ilde yaklaşık 220’den fazla okulda 25 bine yakın öğrenci ile farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Ayaz, özellikle lise öğrencilerinin kişisel farkındalığını oluşturmak, kariyer sürecinde geleceğin meslekleriyle ilgili doğru tercihler yapmalarını sağlamak adına bu faaliyetlerini yürüttüklerini ifade etti.

Ayaz,” Öğrencilerin staj ve iş arama  süreçlerine kadar yeteneklerinin ve ilgi alanlarının farkında olmaları gerekiyor. Ancak okuduğu bölümden dahi memnun olmayan öğrencileri görüyoruz. Bu yüzden öğrencilerin önüne bir yol haritası çıkarmak adına çalışıyoruz.” dedi.

“YENİ BİR MÜFREDAT GELİŞTİRDİK”

İş dünyasının en çok talep ettiği beceriler üzerine 23 başlık çıkardıklarını ve lise eğitiminde bu başlıklar üzerinden öğrencilerin ders almaları için yeni bir müfredat geliştirdiklerini belirten Ayaz, yetenek ve becerilerinin hizalanması için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Ayaz, mevcut beceriler ile dijital dönüşümün ihtiyaç haline getirdiği becerilerin senkronize edilmesinin önemli olduğunu da sözlerine ekledi.