Reel Piyasalar programına konuşan Acadebi Genel Koordinatörü Ali Şen, Genç Girişim projesini ST Endüstri Radyoda anlattı.

Şen, genç girişimcileri ortaya çıkartmak için dünyanın nereye doğru gittiğini gerçek anlamda görmek zorunda olduğumuzu belirtirken, dünya dijital anlamda büyük bir devrim geçiyor. Bu devrimin dışında kalmak globalleşen dünyada eksiklik anlamına gelirdi ifadelerini kullandı.

“E-TİCARETİ MERKEZE KOYUYORUZ”

Türkiye'de 209 üniversite ve 7 milyon 940 bin 133 üniversite öğrencisi var diyen Şen, öğrencilerin en büyük sorununun, okurken finansal anlamda çektikleri zorluklar ve üniversiteyi bitirdikten sonra bulamadıkları iş olduğunu belirtti. Bu nedenle Acadebi’nin dünyadaki en önemli konu olan e-ticareti en merkeze koyup gençleri buraya doğru odaklayan büyük bir yapı olduğunu da vurguladı.

“GENÇLER KENDİ MARKALARINI ORTAYA ÇIKARIYOR”

E-ticaretin iyi bir konsept olduğunu ve herkesin yapması gerektiğini dile getiren Şen, “Dünyada biliyorsunuz büyük devlerin çıktığı yerde Türkiye’de pazar yerleri çıktı. Bununla ilgili eğitimler gerçek anlamda büyük bir talep görmeye başladı. Şimdi e-ticaret mağazasını açıp, gençler kendi markalarını ortaya çıkardığı zaman yalnız gençlere bir katma değer yaratmıyoruz. Bunun yanında ürünlerini satmak isteyen yüzlerce kobi'yi, şirketi, ürünleri ortaya koyup nihai tüketiciye ulaştırma alanında büyük bir bölümlemede yapıyoruz. “dedi.

“EĞİTİMLER VE SOSYAL MEDYA DESTEĞİ VERİYORUZ”

18-27 yaş arasındaki gençlere Acadebi bünyesinde e-ticaret mağazası açıp kendi markalarını oluşturmaya imkan tanıdıklarını belirten Şen, daha sonra verdikleri eğitimler ve sosyal medya desteği ile sektörel çevrede katma değer yarattıklarını ve gençlerin kazanç elde etmesine yardımcı olduklarını ifade etti.

Şen, dünyada e-ticaret gelirinin 4 trilyon doları geçtiğini, Türkiye'de ise önümüzdeki 5 yılda gelinecek seviyeye pandemi ile beraber 1 yıl sonra gelindiğini belirterek, Acadebi Genç Girişim projesini 5 yıl önce planladıklarını da sözlerine ekledi.