Etekteki Taşlar programında Hakan Ömer Gider’in sorularını yanıtlayan Performans Eğitim ve Koçluk Hizmetleri Firma Sahibi ve Eğitmen Alp Beyce, ‘üstünü yönetmek’ konusu üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Üstünü yönetmek kavramını ilişkinin yönetilmesi olarak açıklayan Beyca, “Üst yönetmek, üstün, çalışanın ve kurumun yararına olumlu ve huzurlu bir iş ortamı oluşturmaktır. Karşılıklı saygıya dayanır ve verimli bir ortamdır. Bunun dışındaki her şey olduğunu varsaymak olarak kabul edilebilir.” dedi.

YÖNETİCİLERE GÖREV DÜŞÜYOR

Şirketlerde iyi satış yapan kişileri satış müdürü yapma gibi durumların yaşandığını belirten Beyce, insan ilişkilerinin ve yönetmenin arka plana atıldığını dile getirdi. Beyce, “İyi yöneticiler yetiştirmekte iyi değiliz. Kuşaklar arası farkı yönetmekte yöneticilerin görevidir. Fakat günümüzde genç kuşakların dinamizmi ile çalışmak isteyen kaç yönetici vardır acaba?” dedi.

Beyce, yeni neslin bakış açılarını değerlendiren, yenilikçi, objektif yöneticilerin de bulunduğunu belirterek özellikle genç insanları yönlendirmek ve iş hayata doğru kazanımlarını sağlamak için yöneticilere görevler düştüğünü söyledi.