Enerjisini Üreten Fabrikalar programında Derya Kumtepe’nin sorularını yanıtlayan Sputek Teknoloji Kurucu Ortakları Ömer Kaan Coşkun ve Burhan Doğan, çalışmaları üzerine Endüstri Radyo’da açıklama yaptı. 

Sputek Teknoloji firmasının hem kurucu ortağı hem de Genel Müdür Yardımcısı olan Ömer Kaan Coşkun, firmanın kuruluş hikayesini anlattı. 

4 GENÇ GİRİŞİMCİ BİRLİKTE KURDULAR

Firma isimlerinin cesaret kıvılcımı anlamına geldiğini söyleyen Coşkun, Temmuz 2020’de 4 genç girişimci ile birlikte firmayı kurduklarını ve amaçlarının sadece Türkiye'de değil tüm dünyada enerji sektörüne yenilik getirmek ve bu alanda ürünler üretmek olduğunu belirtti.

Coşkun, “Üniversiteden arkadaşlarım ile birlikte ülkemize daha faydalı neler yapabiliriz diye düşündük. Katma değerli ürünleri üremek ve marka değeri olan firma ortaya çıkarmak istedik. Yeni bir firma olmamıza rağmen üniversite 1. sınıftan beri çalışıyoruz ve ar-ge ürünleri üreterek piyasaya işler yapıyoruz.” dedi.

TEKNOPARK ANKARA DESTEK VERDİ

Teknopark Ankara Bölgesi’nin genç girişimcilere destek verdiğini öğrendiklerini ve bunun üzerine harekete geçtiklerini söyleyen Sputek Teknoloji Genel Müdürü Burhan Doğan ise, “Teknopark Ankara ile iletişime geçtik ve bize gerekli destekleri sağladılar. Bu destekler ile birlikte 4 aydır sektörde faaliyet gösteriyoruz.” dedi.

“YERLİLİK ORANINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Çalışmaları üzerine bilgi veren Coşkun, “Teknopark Ankara’ya proje başvurusu yapıp projemiz kabul edildikten sonra teknoloji geliştirme bölgesinde çalışmaya başladık. Birok çalışmamız oldu. Örneğin, 14 farklı yerde güneş enerjisi santral sistemleri kurduk. Buradan aldığımız tüm geliri de ar-ge projelerine yatırdık. “ ifadesini kullandı.

Güneş enerjisini ve yenilenebilir enerjiyi her yere entegre etme çabalarının olduğunu söyleyen Doğan, “AFAD’a proje yaptık. Deprem CNS istasyonları dağ başında olduğu ve şebekeden uzak olduğu için herhangi bir elektrik şebekesi bulunmuyordu. Bunların beslenmesi için bir enerji ihtiyacı gerekiyordu. Bunu da güneş enerjisiyle sağladık. Ayrı ayrı bir sistem ile 14 farklı yere tasardık.” dedi.

Coşkun ve Doğan, projelerinin devam edeceğini ve yerlilik oranını artırma hedefleri için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.