Üretim Sanayi Bunu Konuşuyor programına katılan Doğanay Kesici Takımlar Genel Müdürü Serdar Doğanay, şirket faaliyetlerini ve devlet teşvikini Endüstri Radyoda anlattı.

1990 yılında ana hedefleri metal şekillendirme kalıpları olarak kurulan Doğanay Kesici Takımları, günümüzde boru endüstrisi, savunma sanayi, para kalıpları, trafo ve elektrik endüstrisi, firmalara özel tasarım ve makine imalatlarına devam ediyor. 

Geniş bir sektörde hizmet verdiklerini belirten Doğanay, “Talaşsız imalat olan her şeyde varız.” dedi.

“SERT METAL KULLANIYORUZ”

Müşterilerine kattıkları çözümler üzerine de bilgi veren Doğanay, “Sert metal aşınmaya daha çok dayanıklı olduğu için müşterilerimizin kullandıkları malzemeleri genelde sert metale dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu hem daha uzun soluklu kullanmalarını hem de daha fazla verim almalarını sağlıyor. Sert metali işlemek çok zor onun için de ona uygun makinelerimiz var.” dedi.

“YATIRIM İÇİN DEVLET TEŞVİKİ FAYDA SAĞLIYOR”

Şu anda 33 makine ile hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Doğanay, geçen sene bir yatırım teşviki alarak yıllık planlamalar ile çalışmalarına devam ettiğini ve teşvik almanın kişileri özellikle yatırım yapmaya ittiğini vurguladı. Doğanay,” Sadece makine yatırımından ziyade personel istihdamına da çok faydaları var. Örneğin, her aldığımız makine yatırımında bu süreç için işe başlayan mühendis arkadaşlarımızın SGK primleri devlet tarafından karşılanıyor. Bu da çok büyük artılar sağlıyor.” dedi.

Doğanay, gelişmeye açık olan bütün firmaların devlet teşviklerinden yararlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.