Endüstri Radyo’da Reel Piyasalar programına konuk olan NY&Co Global Hospitality Consultancy Ar-Ge ve İnovasyon Danışmanı Nilüfer Yücedağ, turizm sektöründe inovasyon üzerine değerlendirmede bulundu.

Turizm sektöründe inovasyon çalışmalarında özellikle ‘yeşil oteller’ kavramının önemine dikkat çeken Yücedağ, kullanılan ürünlerin doğa dostu olmasına dikkat edildiğini ve yeşil ekonomiye katkı sunmak amacıyla birçok çalışmanın yapıldığını söyledi.

KAMP TURİZMİ TERCİH EDİLİYOR

Dünyada bunun birçok örneği var diyen Yücedağ, “Örneğin, bir otel çatısında bal yetiştiriyor. Gelen turistlerin de ilgisini çekiyor. Ayrıca bunlarla ilgili yeni ürünler de çıkmaya başladı. Bunun dışında ‘Gastro tren’ projesi de bunlardan bir tanesi. O da önemli bir çalışma oldu. “dedi.

Covid-19 salgını sürecinin etkileriyle birlikte kamp turizminin daha çok tercih edilmeye başlandığını söyleyen Yücedağ, daha modern kamp sistemlerine dönüşümün başladığını da belirtti.

GELECEKTE YEŞİL EKONOMİ KONUŞULACAK

Yücedağ, turizm sektöründe yapılan bu çalışmaların yeşil ekonomiye bir katkı sağladığını ve inovasyona örnek olduğunu ifade ederek  geleceğin yeşil ekonomi üzerine olacağına işaret etti.

Yücedağ,” Küresel iklim krizi ile birlikte aslında günümüzde yeşil ekonomi bilincinin yaygın olması gerekiyor. Çalışmalar yapılıyor ancak yeterli değil. Şunu söyleyebiliriz ki gelecekte tamamen yeşil ekonomi  konuşacağız.” dedi.

Yücedağ, Türkiye’nin bu konuda da gelişmekte olduğunu sözlerine ekledi.