Hakan Ömer Gider’in hazırlayıp sunduğu Etekteki Taşlar programına konuk olan Bilinçaltı Uzmanı Selda Soytürk Akyılmaz, sürdürülebilirlik ve 2021 hakkında ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

“GEÇMİŞİ GEÇMİŞTE BIRAKMALI”

Sürdürülebilir bir yaşam için geçmişteki olumsuzlukları orada bırakmak gerektiğini söyleyen Akyılmaz, konu maddi manevi ne olursa olsun geçmişten ders çıkarılması gerektiğini belirtti.

Hayattan beklentiler üzerine bir sınır çizmenin de önemine dikkat çeken Akyılmaz, “Ama, keşke gibi kelimeler hayatımızda olursa bu soru işaretleri bizi bir adım öteye taşımaz. Rakiplerle aradaki farkı daha da derinleştiriyor.” dedi.

“MOTİVASYON KAYNAĞI İNSANLAR OLMALI”

Akyılmaz, “Kişilerin bu süreçte önüne bakmaları gerekiyor. ‘Yapamazsın, edemezsin’ gibi şeyler söyleyen insanları nazikçe hayattan çıkarmak lazım.” ifadesini kullandı.

Kişiye motivasyon kaynağı olacak insanlarla beraber olunması gerektiğini de belirten Akyılmaz, bu kadar yaşanan olumsuzluklara rağmen asla ümit kırmamak gerektiğinin de altını çizdi.

“KENDİMİZE GÜVENMELİYİZ”

Akyılmaz, “ Bu zorlu süreç sadece bizim başımıza gelmedi. Ülkemiz ile birlikte tüm dünya bu durumu yaşadı. Eğer başımız dik çıkmak istiyorsak önce kendimize güvenmemiz ve başarı için adım atmamız gerekiyor.” dedi.

Akyılmaz, tüm bunlar yapıldığı sürece hem dükkanların açık kalacağını, bolluk bereket ile devam edeceğini hem de başta kişinin kendisi  olmak üzere sevdiklerine, topluma ve dünyaya gerçekten imza atmış kişiler olarak kalabileceğini sözlerine ekledi.