Endüstri Radyo’da Etekteki Taşlar programına konuşan Remax Red Broker Manager Gökhan Akdoğan, gayrimenkulde koçluk ve mentorluk üzerine bilgiler verdi.

Akdoğan, gayrimenkul sektöründe işe başlayan kişilerin %50’sinin ortalama 4 ay içinde işi bıraktığını ancak işte 1 yıl kalınabilir ise %77’sinin başarılı olduğunu belirtti.

Bu başarının sağlanabilmesi için öncelikle kişinin çalıştığı ofisten iyi bir destek alması gerektiğini söyleyen Akdoğan, 3 yıl çalışan bir kişinin %66’sının yüksek bir finansal güce ulaştığını vurguladı.

GÜÇLÜ MENTORLUK PROGRAMI GEREKİYOR

Bilgiyi almak çok önemli ancak bu aldığınız bilgiye nasıl kullanacağız konusunda birinin size öncülük etmesi çok önemli diyen Akdoğan, “Gayrimenkulde hiç bilmediğiniz bir alana girdiğinizde, eğitim ile birlikte donanımınızı tamamlıyorsunuz ancak bunu nasıl kullanacağız konusunda sıkıntılar var.  Bunu aşabilmenin yolu da güçlü bir mentorluk programından geçiyor.” dedi.

Mentorluğu, iş yapanın işini kolaylaştıran, ona rehberlik eden ve öneride bulunan, özgüvenini güçlendirerek buna katkı sunan rol modeller olarak tanımlayan Akdoğan, gayrimenkul danışmanlarının mentorluk eğitiminden sonra ortaya büyük başarılar çıkardığını söyledi.

İYİ BİR KOÇ BAŞARI GETİRİYOR

Akdoğan, “Başarı adımları gelişmeye başlıyor ve bu noktaya gelmiş gayrimenkul danışmanları bir süre sonra bir başarı tavanına çarpıyorlar. Eğer bu başarı tavanına çıktıklarında doğru bir koçluk programına katılırlarsa daha fazla başarı elde edebilirler. Koçluk modelleriyle kendisine yol gösterecek bir Koç'un değeri çok yüksek. Bu sebeple bu iki programın birbirinden ayrılmadan iş antrenörlüğü adı altında bir programla yürütülüyor.” ifadesini kullandı.