Çetin Ünsalan’ın hazırlayıp sunduğu Reel Piyasalar programına konuşan Garajımda Kurucusu Ecem Ünsalan, girişimcilik hikayesini ST Endüstri Radyoda anlattı.

Garajımda’nın covid-19 sürecinde yaşanan ikinci el araba piyasasındaki durumdan hareketle ortaya çıktığını belirten Ünsalan, özellikle araba araştırma forum sitelerinde gördüğü bir eksiklikten yola çıkarak bu girişimi gerçekleştirdiğini söyledi.

Ünsalan, “Araç alırken sadece bayilerin olumlu yorumları üzerinden bize bilgiler aktarılıyor. Ancak bir araç alırken birinci ağızdan kullanıcı bilgisine ulaşmak istedim.” dedi.

“KİŞİLER BİLGİ SAHİBİ OLUYOR”

Garajımda platformunun sadece arabalar değil insanların motosiklet, tekne gibi araç hobilerinin olduğu ve bilgilerini aktarabildikleri bir sosyal ağ niteliğinde olduğunu kaydeden Ünsalan, bunun yanı sıra araçlar için oto aksesuar gibi bir mağaza kısmının da bulunduğunu belirtti.

Ünsalan, “Aracınıza yaptırabileceğiniz oto kuaför, oto aksesuarları tek bir yerden ulaşabiliyorsunuz. Daha derli toplu bir düzen oluyor. Örneğin arabanızı paylaştınız ve dediniz ki; hafta sonu aracım, uzun yol gidince bu kadar yakıyor. Öneriyorum veya önermiyorum gibi cümleler ile kişilerin bilgi sahibi olmasını sağlıyorsunuz.” dedi.

BİR BİLGİ ALIŞVERİŞİ SÖZ KONUSU”

Garajımda platformunun bir araç sosyal ağı olduğunu vurgulayan Ünsalan, herhangi bir araç alım satımının olmadığını ancak kişiler arasında bir bilgi akış trafiğinin olduğunu kaydetti.

Pandemi sürecinde gelişen bir platform olduğunu da belirten Ünsalan, covid-19 kaynaklı bir takım aksaklıkların olduğunu ancak şu ana kadar gelen tepkilerin olumlu olduğunu da sözlerine ekledi.