Şirketler Arası Pazarlama programına konuşan Endüstri Medya Grup Satış Müdürü Vildan Ekren, endüstrinin tamamıyla ilgili çalışmalar yaptığını belirtirken sektörlere dair değerlendirmesini Endüstri Radyo’da anlattı.

Bu dönemde robotlu otomasyonun aktif olduğunu söyleyen Ekren, müşterilerinin özellikle gıda sektörü ile ilgili faaliyetler yapmaya başladığını kaydetti. Ayrıca proses ve makine sektörünün de hareketli olduğunu söyleyerek bu dönemde ihracata daha çok ağırlık verildiğini vurguladı.

İLETİŞİM KURMAK DAHA DA KOLAYLAŞTI

Covid-19 salgını sürecinin etkileri üzerine de değerlendirme yapan Ekren, müşterilerle iletişim kurmanın bu dönemde daha da kolaylaştığını belirtti.

Ekren, “Müşterimizin bir kısmı home office çalıştığı için uzaktan iletişim kurmak ve müşteriye ulaşabilmek daha da kolay oldu.” dedi.

FUARCILIK TİCARETE İVME KAZANDIRACAK

Fuarcılık sektörünü de değerlendiren Ekren, “Biz ilk defa bu sene zirvelerimizi Anadolu Yakasına taşımıştık ancak covid-19 salgını nedeniyle gerçekleştiremedik. Fiziki fuarlar yapılamıyor diye oldukça üzgünüz çünkü talepte var bu yönde. Fuarların ticarete ivme kazandıracağını düşünüyorum. Bu yüzden biraz cesur olmakta fayda var.” ifadesini kullandı.

Ekren, Robot Yatırımları Zirvesi, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi, Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ve Proses Zirvesi adı altında her yıl organize edilen 4 zirvelerinin bulunduğunu belirterek salgından dolayı organizasyonların ileri bir tarihe alındığını sözlerine ekledi.