Arda Meriç’le Teknoloji Gündemi programının bu bölümünde Nar Teknoloji Kurucu Ortağı Aytaç Biter konuk oldu. Biter, elektrikli araçların geleceği ve Formula 1 yarışlarını ST Endüstri Radyoda değerlendirdi.

Teknolojinin birçok alanında neler yapabileceklerini düşünürken en önemli unsurun enerji olduğunu ve  otomotiv sektöründe bataryanın da önemini belirten Biter, sektörde elektrikli otomobillere geçişin yaşandığını ve enerjinin de mümkün olduğu kadar çevreci kaynaklardan üretilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

“TÜRKİYE GELİŞME GÖSTERİYOR”

Otomotiv ve motor sporları üzerine değerlendirmede bulunan Biter, bu sporun Türkiye’de biraz daha ikinci planda kaldığını söyledi. Son yıllarda motor sporlarına olan ilginin ve hem takım hem de bireysel başarıların artması ile birlikte Türkiye’nin Avrupa ve dünya arenasında  kendini göstermeye başladığını da belirtti. 

Biter, “Türkiye'de bu alanda geçmişe göre daha fazla sporcu yetişiyor. Bunu sadece otomobil olarak düşünmemek lazım çünkü motosiklette de başarılı olan ve bayrağımızı taşıyan temsilcilerimiz var. Devletimizin de teşviği ve desteği de giderek artıyor. Bu sayede hem başarımız hem de görünürlüğümüz artacak.” dedi.

“DÜNYA İSTANBUL’U İZLEDİ”

Pandemi olmasına rağmen Formula 1 yarışmasının ülkemizde yapılmasının çok kıymetli olduğunu ifade eden Biter, “Milyonlarca kişi İstanbul’u canlı olarak seyretti ve konuştu. Son derece heyecanlı, sonucu tahmin edilmesi güç bir yarış olduğu için de daha fazla ilgi çekti. Türkiye’nin tanıtımı için önemli katkıları olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“GT4 ŞAMPİYONASI'NDA İKİNCİLİK”

Uzun yıllardır Borusan Motorsport olarak motor sporlarında başarı yakaladıklarını ve Avrupa ikinciliklerinin bulunduğunu belirten Biter, “Takımımızın yeni genç yarışmacıları var. Onlar daha başarılı oluyorlar ve olacaklar. Örneğin, Cem Bölükbaşı ve Yağız Gedik, bu sene Fransa’da yapılan Avrupa GT4 şampiyonasında ikinci oldular. Ayrıca Cem’in, sanal otomobil yarışlarında dünya ikinciliği bulunuyor. “ dedi.