Arda Meriç’le Teknoloji Gündemi programına konuk olan Influencer, Köşe Yazarı Yeşim Mutlu 2020 yılı teknoloji trendleri üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

“YENİLİKLER BİZİ BEKLİYOR”

Pandemi ile birlikte teknoloji trendlerinin değiştiğini belirten Mutlu, “Herkesin ufak tefek bilgi sahibi olduğu yapay zeka, otonom araçlar, artırılmış gerçeklik gibi konular vardı. Bunlar artık hayatın içinde ancak bu süreç ile birlikte daha farklı yenilikler bizi bekliyor.” dedi.

2020'de bütün çalışmaların ortasında insan davranışları var diyen Mutlu, birçok markanın ve kişinin buna yönelik faaliyetler planladığını kaydetti.

FİRMALAR DAVRANIŞLARIN İNTERNETİ ÜZERİNE YOĞUNLAŞACAK

Davranışların interneti denilen durumun çok konuşulduğunu ve özellikle kişilerin nelerden hoşlandığı, nerelere gitmeyi sevdiği gibi her konunun bir sistemden geçirilip incelenmesi ve bu çalışmaların yapılmasının durumu açıkladığını belirtti.

Firmaların davranışların interneti üzerine harekete geçtiklerini ifade eden Mutlu, “Öncelikle firmalar insanı çok daha iyi tanımaya çalışacak ve insanlarla ilgili yürütebilecekleri her çalışmada kendilerini bu çalışmayla dahil edecek.” dedi.

Pandemi ile birlikte bu geçişi hızlı bir şekilde yaşadık diyen Mutlu, “ Eskiden insanlar sürekli teknolojiyi konuşmuyordu. Daha hayatın içindeydi ama evde kalma süreci ile birlikte teknoloji olmazsa olmazımız oldu. Eğitimler, alışveriş aslında her şey online artık.” ifadesini kullandı.