Pandemi süreciyle birlikte birçok şirket evden çalışma modelini uyguluyor. Ancak bu uygulama ile birlikte kişiler üzerindeki stres ve kaygı da giderek artıyor. Peki yeni normal adı verilen hayatın kişiler üzerindeki etkileri neler? 

Psikolojik Sağlamlık Akademisi Kurumsal Sağlamlık Bölüm Koordinatörü Uzman Psikolog Ebru Şahin Endüstri Radyoda anlattı.

DEPRESYON VE STRES ARTIYOR

İş ve yaşam dengesinin bozulması nedeniyle çalışanlar üzerinde stres artıyor diyen Şahin, statü karmaşasından kaynaklı depresyon, anksiyete bozuklukları ve tükenmişlik sendromuna yakalanma oranlarının da yükseldiğini belirtti.

Şahin, her bireyin kendi içerisinde bir sosyal yaşantısının ve statüsünün olduğunu söyleyerek iş dışında da anne, baba, eş, arkadaş gibi statülerin bi arada olması gerektiğinin altını çizdi. Şahin ayrıca, kişilerin çalışma performanslarında da düşüş yaşanabileceğini belirtti.

ÖZ DİSİPLİNİ SAĞLAMAK GEREKİYOR

Tüm bu durumların üstesinden gelebilmek için yapılması gerekenler üzerine de değerlendirmede bulunan Şahin, “Öz disiplin burada önemli bir olgu. Statüler arasında kesin bir çizgi olmalı. Örneğin, bir satış işinde çalışıyorsanız sabah 9 akşam 5 saatleri arasında işinizle ilgilenmeniz daha sonra diğer rollere bürünmeniz gerekiyor.” dedi.

Şahin, bu adımlar atıldığında hem çalışma hayatında başarının geleceğini hem de özel hayatta huzurun olacağını sözlerine ekledi.