Tunç Berkman ile 4+1 programına konuk olan Singer Türkiye Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak, yeni tip koronavirüs salgının sektöre etkileri üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

HEM İHTİYAÇ HEM HOBİ GÖREVİ GÖRÜYOR

Bu süreçte sektörde önemli gelişmelerin olduğunu ve şu an 2022'nin bile fabrika kapasitelerini doldurduğunu söyleyen Parlak, üretim gerçekleşse bile nakliye ile ilgili sıkıntıların yaşandığını kaydetti.

Parlak, “İthalat yapan ülkeler olduğumuz için üretimi gerçekleştirseniz bile, Çin'den veya Vietnam neresi ise lokasyon, nakliye ile ilgili sıkıntılar yaşıyorsunuz. Ülkemize getiremiyoruz ürünleri ve talep gerçekten ciddi anlamda arttı. İnsanlar bir şekilde evlerinde bir hobi ihtiyacı içerisinde.  Hem ihtiyaç hem de bir yerde de bir hobi görevi görüyor ürünlerimiz. O anlamda gerçekten bizim adımıza sevindirici gelişmeler oldu diyebiliriz.” dedi.

EV TİPİ ÜRÜNLERE DÖNÜŞ BAŞLADI

Sanayi makineleri tarafında geçen yıl Türkiye’den ayrıldıklarını ancak yurt dışında satışlarının devam ettiğini aktaran Parlak, “2004 yılında Türkiye'de fabrika vardı. Kapatılınca tamamen ev tipine dönme hikayesi başladı. Ev tipi ürünlerin ucu çok açık aslında çükü çocukluğumuzda hatırladığımız o siyah makinelerin yerini bilgisayardan, telefondaki aplikasyondan yönetilen makineler aldı. Kendi kendine diken, fotoğrafı yükleyip onu birebir çıkaran makineler mevcut.” dedi.

Parlak, bu makineleri dışarıya iş yapan birçok firmanın kullandığını belirterek özellikle gençlere yatırım yaptıklarını ve okullarla birlikte çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

MUTLAKA KENDİNE ZAMAN AYIRMALI

Kadın çalışan ve yönetici olmanın zorlukları üzerine de değerlendirme yapan Parlak, kadının hem iş yaşamında hem de evde birçok rolü olduğunu belirterek hepsini dengelemenin zor olduğunu söyledi.

Çalışmanın insanı disipline eden bir tarafının olduğunu vurgulayan Parlak, stresle baş edebilmek için kişilerin kendilerine zaman ayırmaları gerektiğini ve özellikle sporun bu anlamda faydasını gördüğünü ifade etti.