Etekteki Taşlar programına konuşan Consullent Eğitim ve Danışmanlık Kurucusu, Eğitmen ve Yönetim Danışmanı Ahmet Şahin Akbulut, güzel ve etkili konuşmak üzerine ST Endüstri Radyoda bilgiler verdi.

“KARŞI TARAF DUYGULARINIZI AYRINTILARIYLA GÖREBİLMELİ”

İnsanı görebilmemiz için sadece dışında var olan ellerini, kollarını, yüzünü ve mimiklerini görmemiz yeterli değildir. Onun duygularını ve düşüncelerini görebilmek için kelimelere ihtiyacımız var diyen Akbulut, “Hangi dili konuşursanız konuşun bu kelimeleri o kadar etkili ve net konuşmalısınız ki karşıdaki kişi siz konuşmaya başladığınız andan itibaren duygularınızın tüm ayrıntılarını görebilecek bir düzeye ulaşmalı.” dedi.

Bunu ancak konuşma ile sağlayabilirsiniz diyen Akbulut, beden dili ile belirli duyguların dışa aktarıldığını ancak seslerin ve kelimelerin kişiyi yanıltmadığını belirtti.

“MÜKEMMEL SES İLE AKTARILABİLİR”

Akbulut, güzel konuşmak isterken bazı kelime ve harflerin kullanımında hataların meydana geldiğini dile getirirken güzel konuşmanın duyguların karşı tarafa mükemmel bir sesle aktarılması halinde olacağını vurguladı.

“GÜZEL KONUŞMAK GELİŞTİRİLEBİLİR”

Günlük akışın ve iş hayatının içerisinde kurulan diyaloglarda güzel ve etkili konuşmanın önemine dikkat çeken Akbulut, bunu doğru bir şekilde öğrenmek ve estetiğe, vurguya, artikülasyon diye tanımlanan kelimelerin doğru biçimde kullanılmasına da son derece ihtiyaç olduğunu aktardı.

Akbulut, bunun öğrenilebilir, geliştirilebilir ve karşıda ciddi anlamda etki uyandırabilecek bir etkiye dönüştürülebileceğini de söyledi.