Bahar’la İş Dünyası programına konuşan TV8 – Sekiz’de Sağlık Program Sunucusu Şenol İpek, sivil toplum kuruluşları ile otizmli ve down sendromlu çocuklar için yürüttükleri çalışmaları ST Endüstri Radyoda anlattı.

Hayatta tesadüflere inanmadığını belirten İpek, yıllar önce sporla ilgilendiğini ancak bir sakatlık geçirdikten sonra spora ara verdiğini ve Hürriyet Gazetesi’nin kantininde garsonluk yapmaya başladığını söyledi.

Garsonluk yaparken magazin muhabirleri ve müdürünün seni manken yapalım demesi üzerine sektöre giriş yaptığını belirten İpek, ajansa kaydolup eğitimler aldıktan sonra Mimar Sinan Devlet Konservatuvarını kazadığını ifade etti.

“SOSYAL FAALİYETLER YÜRÜTÜYORUZ”

Oyunculuk ve sunuculuk yaparak kariyerine devam ederken engelli çocuklarla özel bir iletişiminin olduğunu fark eden ve bu konuda eğilim gösteren İpek, otizmli ve down sendromlu çocuklarla sosyal faaliyetler yürüttüğünü belirtti.

Zaman içerisinde sosyal çalışmalarının akademik boyutlara ulaştığını dile getiren İpek, en önemlisinin yaptıkları çalışmaların doğru yere ulaşması olduğunu vurguladı.

İpek, vakıf ve federasyon boyunda birçok faaliyetleri yürüttüklerini ve her geçen gün arttığını da kaydetti.

“TOPLUM BASKISINI YIKMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ülkemizde 8 buçuk milyonun üzerinde engelli bireyin olduğunu ve her geçen gün bu sayının arttığını belirten İpek, Engelliler Bakanlığı kurulması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. İpek,” Devletimiz, Sağlık Bakanlığı bu alanda çalışmalarını yapıyor ancak bir Engelliler Bakanlığı olursa çalışmalar daha da hızlı yapılabilir diye düşünüyorum. En kısa zamanda ülkemizdeki b anlamda mağdur olan çocuklarımızla ilgili çalışmalar daha iyi yerlere gelecek.” dedi.

Eskiden çocukları ailelerin dışarı bile çıkarmadığını söyleyen İpek, “Günümüzde dışarıda daha fazla otizmli ve down sendromlu çocuk görüyoruz. Ailelere toplum baskısı üzerine eğitimler verdik ve bunun yanlış olduğunu anlatmak için çabaladık.” ifadelerini kullandı.

İpek, toplumun bu konuda bilinçlendiğini ve  özel eğtim kurumlarının Milli Eğitim Bakanlığı ile  yaptığı özel müfredat çalışmaları ile yeni neslinde bu konuda bilinçli olduğunu sözlerine ekledi.