Endüstri Radyo’da Reel Piyasalar programına konuşan Albox Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Sağlam, hazır mutfak, banyo ve kapı piyasası üzerine bilgiler verdi.

Covid-19 salgını sürecindeki sektör üzerine değerlendirmede bulunan Sağlam, “Normal süreçten daha fazla mutfakta vakit geçirmeye başladık. Özellikle kadınlardan ziyade erkekler daha fazla vakit geçirdiği için ihtiyaçlar da ona göre belirlendi. Dolayısıyla bu süreçte müşteri portföyümüzde değişim oldu. Bu da bizi memnun etti.” dedi.

MUTFAK BU SÜREÇTE DEĞİŞİME UĞRADI

Geçmişteki hayat standardı içinde bulunduğumuz yeni süreçte hayat standardı değişti diyen Sağlam, kişilerin ihtiyaçtan ziyade yaşam alanında ürünleri daha fazla kullanır olduğunu söyledi. Sağlam, “Eskiden tek bir dolapla yetindiğimiz mutfaklar yerini yaşam alanlarımıza bıraktı. Dolayısıyla bu alanlar artık sadece yemek yediğimiz ya da yemeğin piştiği bir ortam değil. Orada daha fazla vakit geçiriyoruz. Bunlarda dijital ekran, ses sistemi gibi farklı ihtiyaçlara gereksinim duymaya başladık. “ dedi.

Sağlam, mutfağın bu süreçte bir evrim geçirdiğini belirterek bunun sonucunda da sabit bir mekanda mutfağın kişilerin bütün ihtiyaçlarını gören bir oda haline geldiğini belirtti.  Mobilya sektöründe mutfak üretimlerinin ve tüketimlerinin %30’ların üzerinde olduğunu da ekledi.

ENDÜSTRİYEL MAKİNELER ÜRETİMDE FARK YARATIYOR

Herkesin kabiliyeti olabilir ama nitelikli üretim yapmak herkesin kabiliyeti değil diyen Sağlam, aynı makinelerle ve teknolojilerle üretilmiş mobilyayı herkesin iyi bir şekilde ortaya çıkaramadığını belirtti. 

Sağlam, “Endüstriyel makinelerde ürünün çıkması o ürünün hem daha kaliteli olmasına hem de minimum detay bozukluğu ile müşterilere sunmaya imkan sağlıyor. Bunun yanında personelin gerekli eğitimi almış olması da çok önemli. Kullanılan ürünlerle alakalı maliyetinde olduğunu eklemek lazım.” dedi.

ÜRETİMİ ARTTI

Pandemi sürecinde daha fazla efor sarf eden sektörlerden biri olduk diyen Sağlam, mobilya sektörünün süreçten iyi yönde etkilendiğini ve daha fazla personel alınarak üretim kapasitesinin arttırıldığını söyledi.

Sağlam, aynı zamanda personel eğitimlerine de ağırlık verdiklerini vurgulayarak nitelikli personelin sektörde önemli bir yeri olduğunu sözlerine ekledi.