Can Karadut’un hazırlayıp sunduğu Eve İş Götürme programına konuk olan Cerra Mimari Genel Koordinatörü Abdullah Kara, alüminyum sektörünü Endüstri Radyoda değerlendirdi.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de alüminyum her alanda yer alıyor diyen Kara, özellikle inşaat sektörü ile bağlantılı olduklarını ve kapı, pencere, cam, cephe, güneş kırıcılar ve radyatörler gibi birçok yapıda kullanıldığını kaydetti.

ENDÜSTRİYEL ALÜMİNYUM ÜRETİMİNDE ARTIŞ 

Fabrika ile tüketici arasında köprü konumunda olduklarını belirten Kara, 2020 yılında inşaat sektörünün durmasından dolayı mimari grupta oldukça sıkıntılar yaşadıklarını ve mimari alüminyum sistemlerin düştüğünü söyleyerek bunun yanı sıra endüstriyel alandaki alüminyum üretiminin de arttığını ifade etti.

Kara, pandemi dönemiyle birlikte otomotiv, makine, gemi ve aydınlatma sistemlerinde de  belirli bir büyüme yaşandığını söyledi.

COVİD-19 SÜRECİ GEÇMELİ

Kara, “Pandemi sürecinde yaşananlardan dolayı yeni yıla 2020’nin gölgesinde bir giriş yaptık. Üretmediğiniz ve ihracata yönelik çalışma yapmadığınız sürece kendi içinizdeki dinamiklerle çok mesafe kat edemezsiniz. Bizim ülke olarak tükettiğimiz oldukça yüksek. Dolayısıyla üretim yapmak zorundayız.” dedi.

Covid-19 sürecinden dolayı dünyanın birçok ülkesine alüminyum doğrama ve cephe yapan firmalarımız işlerini askıya aldılar ve birçok çalışan da izinde diyen Kara, 2021’in iyi geçebilmesinin ve uluslararası arena da iş yapan şirketlerin hedeflerine ulaşabilmeleri için pandemi sürecinin bitmesi gerektiğini belirtti.