Eve İş Götürme programına konuşan Ordel Ortadoğu Elektronik Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Çakıroğlu, elektronik sektörü üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün etkilerini elektronik sektörü için değerlendiren Çakıroğlu, 2020 yılının endişe ile geçen bir yıl olmasına rağmen sektör açısından işlerin durmadığını ve verimli bir yılı geride bıraktıklarını belirtti.

“ELEKTRONİK SEKTÖRÜ ALTIN ÇAĞINI YAŞADI”

Bu süreçte planlanan seyahatlerin ve işlerin yapılamadığını ancak dijitalleşme ile birlikte evden çalışmayı öğrendik diyen Çakıroğlu, “Elektronik dünyada çok hızlı gelişen, bugün düşündüğünüzü yarın değiştirmek durumunda kaldığınız bir süreçten geçiyor. Elektronik sektörü 2020 yılında altın çağını yaşadı diyebiliriz. Korktuğumuz başımıza gelmedi. Demek ki elektronik sektörü her daim canlı tutulmalı ve özellikle devlet tarafından da desteklenmeli.” dedi.

Koronavirüs salgınının tüm dünyada alışılmadık bir şekilde etki ederek insanları hızlı düşünmeye teşvik ettiğini belirten Çakıroğlu, birçok sektörün canlanması ile birlikte sipariş ve proje bazlı işlerin çoğaldığını ve seri üretimlerde bazı gecikmeler yaşansa da fazla mesai ile üretimin devam ettiğini ifade etti.

“AR-GE YATIRIMLARINA DEVAM EDECEĞİZ”

Elektronik Türkiye’de önemli bir alan diyen Çakıroğlu, “Bu sektörde her şeyi canlı ve dinamik tutmak zorundasınız. Güçlü bir ar-ge’ye sahip olmanız da gerekiyor. Biz Ordel olarak bugüne kadar tüm kazancımızı ar-ge’ye yatırdık. 17 sene önce üç kişi ile çıktığımız bu yolda bugün 50 kişi olarak devam etmekteyiz.” dedi.

Ordel Ortadoğu Elektronik’in çalışmaları üzerine de bilgiler veren Çakıroğlu, “Ankara’da bir apartman dairesinde başladı bizim çalışma hayatımız. Daha sonra 3 yıl içerisinde sanayi merkezine gitmek zorunda kaldık. Ar-ge, elektronik ve termo üretim bölümümüz var. Her kazancımızı üretimi artırabilmek adına stoklara, makineye ve ar-ge’ye yatırdık. Cihaz üretimi ile başladığımız süreçten bugüne kadar yine bu şekilde yatırım yapmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.