Meltem Kurtulan ve Gülcan Tuğ’un hazırlayıp sunduğu 2 Kadın 1 Konuk programına konuk olan Yazar Bige Güven Kızılay, covid-19 dönemininin sanata olan etkileri üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Covid-19 salgınının ilk başladığı zamanlarda yaklaşık 2 ay elime kitap alamadım ve okuyamadım diyen Kızılay, bunun gelişen durumların ne olduğunu anlayamamaktan kaynaklandığını ve hemen herkesin aynı durumu paylaştığını belirtti.

EKONOMİK DURUM KİTAP FİYATLARINI ETKİLİYOR

Kitap satışlarını değerlendiren Kızılay, “Kendi adıma konuşmam gerekirse kitap satışları oldukça iyi gidiyor. Elbette toplumdaki genel ekonomik durum kitap fiyatlarına da yansıyor. Bunu görmezden gelemeyiz.” dedi.

Çocukluğumuzda yaptığımız, harçlıklarımızı biriktirerek kitap almak dönemi bitti diyen Kızılay, özellikle kağıdın yurt dışından ithal edilmesi ile birlikte artan döviz kurlarının bu fiyatları etkilediğini belirtti.

KİTAPLARIN KALICI OLMA BÜYÜSÜNE İNANIYORUM

E-kitap üzerine de bilgiler veren Kızılay, “Hala kitapların büyüsüne inananlardanım. Kitapların yapraklarını koklayacağım, evin en değerli köşesi kütüphane olacak. E-kitap daha kalıcı olmayan bir şeymiş gibi geliyor. Bu yüzyılda hala Göktürk anıtlarının taş tabletlerinden bahsediyoruz, Mısır'daki popürüslerden bahsediyoruz. Hepsi kalıcı, gözümüzle görebiliyoruz, elimizde dokunabiliyoruz ama sanki dijital veriler o kadar kalıcı değilmiş gibi bir duygum var.” dedi.

Kızılay, sesli kitapları görme engelli vatandaşlar için ayrı bir yere koyduğunu belirterek sesli kitapların bu anlamda daha verimli olduğunu söyledi.