Eve İş Götürme programına konuk olan Rockwell Automation Akıllı Üretim ve Dijital Dönüşüm Müdürü Cihan Bulut, Endüstri Radyo’da sektörü değerlendirdi.

Pandemi süreci ile birlikte dijital dönüşüm, artırılmış gerçeklik gibi birçok kavramın çok hızlı bir şekilde günlük hayatta yer aldığını ve bu sürecin sektöre ivme kazandırdığını söyleyen Bulut, zaman ve maliyet tasarrufu gibi birçok avantaj sunan dijital dönüşümün, üretimi geleceğe taşırken aynı anda sürekli değişen kullanıcı alışkanlıklarının da belirlenmesini sağladığını belirtti.

Dijitalleşme kavramını, mevcut sistemlerin dijital teknolojiler ile buluşması, bir siteme ait verilerin saklanabilir ve izlenebilir hale gelmesi olarak açıklarken, dijital dönüşümü ise, elde edilen veriler ışığında iş süreçlerinin hem iyileştirilmesi hem de tamamen yada kısmen dönüştürülmesi olarak açıklayan Bulut, bu iki kavramın birbirinden farklı olduğunu ifade etti.

Bulut, “Dijitalleşme, siber dünyadaki güvenlik altyapısını da sağlayacak şekilde bir üretim hattındaki çeşitli verilerin endüstriyel bir süre içerisinde alınabilmesi dersek, dijital dönüşüm bu verileri kullanıp, bu veriler ışığında üretim reçetelerinin otomatik olarak optimize edilmesi, üretilen ürün tiplerini revize etme kararlarının alınması gibi açıklayabiliriz.” dedi.

“KÖKLÜ BİR TEDARİKÇİ FİRMAYIZ”

Köklü bir tedarikçi firma olduklarını söyleyen Bulut, Rockwell Automation faaliyetleri üzerine bilgiler verdi.

Bulut, “Müşterilerimizi daha üretken ve dünyayı daha sürdürülebilir kılan, dünyanın kendini endüstriyel otomasyon ve bilgiyi adamış en büyük şirketiyiz. Biz burada dünyayı daha sürdürülebilir kılmak diyoruz, bu kulağa süslü bir cümle gibi gelse de fabrikaların daha az enerji tüketmelerini sağlamak, daha düşük emisyon değerlerine sahip olmalarını sağlamak, olası kazaları önleyecek sistemler kurmak için elektrikli arabalar ya da elektrikli bataryalar gibi yeni teknolojileri destekleyecek yatırımları yapmak önceliğimiz. Müşterilerimizi daha üretken hale getirmek misyonumuz da bugün endüstrideki dijital dönüşümü desteklemek olarak karşımıza çıkıyor.” açıklamasında bulundu.

1993 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösterdiklerini söyleyen Bulut, müşterilerinin imalat ve proses sanayilerindeki sürekliliği sağlamak için destek ve taleplerine cevap verdiklerini de söyledi.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.