Reel Piyasalar programında Çetin Ünsalan’ın konukları TÜKİD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sözcüsü Tahta Keresteci, TÜKİD Genel Sekreteri İrem Özkal, TÜYAP Yönetim Kurulu Üyesi ve Stratejik Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Ünal Öztop, İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK KIRTASİYE FUARI 

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD), Dünyanın en büyük kırtasiye ofis fuarının kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Konuya ilişkin değerlendirme yaparak söze başlayan TÜKİD Yönetim Kurulu Üyesi Taha Keresteci, “Türkiye olarak biz şu an dünyanın en büyük kırtasiye fuarını gerçekleştiriyoruz. Küresel olarak geçtiğimiz salgın sürecinde okulların açılmaması sebebiyle sektörümüz ciddi sıkıntılar çekti.” dedi.

Bu süreçte kırtasiyeciler olarak kenarda durmak yerine büyük bir mücadele verdiklerini vurgulayan Keresteci, dünyada en büyük fuarı yapmanın heyecanı içinde olduklarını belirtti.

125’E YAKIN FİRMA KATILIYOR

Fuarın detaylarını ise TÜKİD Genel Sekreteri İrem Özkal anlattı.

Kırtasiye fuarının sektörün en önemli aktivitesi olduğunu vurgulayan Özkal, 125’e yakın firmanın aktif katılımıyla gerçekleşeceğini belirtti.

Özkal, “Fuarımızda ticareti desteklemek için Anadolu’dan gelen perakendecilere verdiğimiz konaklama ihtiyacı var.  Yurt dışında  gelecek misafirler için durmadan çalışan bir ekibimiz var. Sektörümüze bir umut olsun diye kimsenin yapmadığı bir fuarı yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

Özkal, tüm dünya markalarının ciddiyetle takip ettiklerini belirterek güvenli bir ortam içinde kırtasiye sektörünün bu buluşmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

SEKTÖRLERLE BULUŞMAYI HEDEFLİYOR

TÜYAP Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Ünal Öztop ise şunları kaydetti, “Tecrübelendik, geçmişten ders aldık ve önümüzdeki fuarlar için her türlü güvenlik önlemini alarak sektörlerle buluşmayı bekliyoruz. Kırtasiye Fuarı ise 22-27 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.” dedi.