Reel Piyasalar programına konuşan Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, dünya güvenlik bariyer pazarındaki son durum üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Güvenlik ve bariyer pazarında farkındalığın giderek arttığını ve güvenliği sağlama adına bariyerlerin kullanıldığı bilincinin insanlarda yer etmeye başladığını söyleyen Kartal, bariyerlerin problem amaçlı değil önlem amaçlı kullanıldığını belirtti.

Sektörde, dünya pazarında yüzde 15’lik bir paylarının bulunduğunu vurgulayan Kartal, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz 2006 yılında firmamızı kurduğumuzda önce Türkiye’nin daha sonra dünyanın bariyer markası olacağız diye yola çıktık. Planlarımızı 5 yılda bir yeniliyoruz. 2021 yılına kadar Türkiye’nin bariyer markası diye yola devam ediyorduk artık dünyanın bariyer markası olarak devam ediyoruz.” dedi.

DÜNYADA İLK 5’E GİRDİ

Dünya üzerindeki çarpışma testi standartlarını en iyi derecede almaya çalıştıklarını belirten Kartal, 9 çarpışma standardından 4’ünün dünyada ilk 5’e girdiğini vurguladı.

Kartal, “İngiltere’de ve İtalya’da testlerini yaptık. Daha sonra planımı bu ürünleri çalışma şekli olarak kaliteli nasıl yaparız diye çalışmaktı. Burada önemli olan profesyonel ekiple çalışmak çünkü o zaman bir şekilde sizi takibe alıyorlar.” dedi.

Kartal, Katar, Arabistan, Güney Kore, Balkan ülkeleri gibi birçok ülkede partnerleri ile yer aldıklarını ifade etti.

ISO STANDARTLARI ÖNEMLİ

ISO standartlarının bu alanda önemli olduğuna dikkat çeken Kartal, “ Çin, Avrupa, Amerika gibi yerlerdeki firmaların ilk sorduğu soru ISO standartlarına uyuyor musunuz? İş standartlarına uyum sağlamak bu anlamda çok önemli. Günü kurtarmak yerine uzun vadeli plan yaptığınız zaman hedefe ulaşıyorsunuz.” dedi.

Kartal, planlarda yaşanan aksaklıklar için de alternatif yolların olmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.